Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A "menők" körében miért...

A "menők" körében miért annyira az SUV hódít?

Figyelt kérdés
Régebben akik menők, gazdagok voltak, azok általában sportautóval jártak. Hány filmben is látható volt, hogy a gyáros fia Porsche 911-essel jár. Azok a kocsik annyira stílusosak, van charme-juk, tényleg igazi kis különc, "kilógok a sorból" autók. Ma meg mindenki ezekért a böszme vasszörnyekért bomlik, pedig olyan sok van belőlük az utakon, hogy én mér meg sem fordulok, ha látok eg ML-t X5-öt, de valahogy a Cayenne sem dobogtat meg. Mi okzta ezt az átértékelődést? Tényleg a böszme dögök lettek a tehetősek kedvencei és ez egy megváltozott nézőpont a régi , sportkocsikedveléshez képest?
2013. máj. 15. 07:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Nagy autóval kompenzálják a kis p*csüket.
2013. máj. 15. 07:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Például sokkal biztonságosabbak és kényelmesebbek, mint egy sportkocsi.
2013. máj. 15. 07:20
 3/13 A kérdező kommentje:

A sportkocsik biztonságával sincs semmi baj.

(Magánvélemény: a stílust nem áldoznám a kényelemért :)) )

2013. máj. 15. 07:30
 4/13 anonim ***** válasza:
Nagyobbak, erősebbek akarnak lenni a többieknél a közlekedésben is.
2013. máj. 15. 07:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Akkó' mé' nézik le az Ignist? Az is SUV. :-)
2013. máj. 15. 08:48
 6/13 Scannapieco válasza:

Sportkocsival nem lehet közlekedni a magyar utakon. Ha egy Lamborghinivel elsuhansz a Keletinél a fél alvázadat elhagyod. :DD

Egyébként én sem értem. Ha brutál gazdag lennék akkor sem vennék ilyen kocsit, mert a bunkóság a bűnözés és a nagyképűség szimbólumai. Inkább vennék egy elegáns Saab-ot vagy egy Rolls Royce-t, Bentley-t.

Mellesleg ezeket a bunkó kocsikat szerintem nem is az igazán nagyok arcok veszik. Használtan 3-6 millióért már lehet ilyeneket kapni, a köztörvényes bűnözők meg bagóért lopatják magugnak. Egy komoly elegáns luxusautó meg használtan is 20-tól indul, és az éves szervízköltségéből több alkalmazottat is fenn lehetne tartani.

2013. máj. 15. 09:12
 7/13 anonim ***** válasza:

Sportkocsi magyarországra? Te meg vagy őrülve. :D Nekem egy gyárilag sportfutóművel ellátott autóm van és így is másfél/két évente komplett szilentcserét kell csinálni. Az előző futóműre meg nem vigyáztam annyira és két év alatt teljesen legyilkoltam. Pedig ez csak sport futómű és nincs is annyira alacsonyan.

Pár éve volt nálunk a városban egy Lamborghini ami elkapott egy akkora t-rex lábnyomot (kátyút) hogy kapásból 4 milliós kár keletkezett az autón.

Nekem is a következő autóm biztos hogy valami SUV vagy terepjáró lesz, elegem van ezekből az utakból.

2013. máj. 15. 09:28
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom, magam sportautós vagyok, párszor odabastam a felgyűrt aszfalthullámokra buszmegállókban, de alapvetően egy utcai sportautó, széria futóművel nekem semmilyen hazai útviszony közepette nem okozott eddig nagy gondot. Ha szar az út, lassan és óvatosan megyek.
2013. máj. 15. 10:08
 9/13 anonim ***** válasza:
Itt nem az a kérdés, hogy tényleg biztonságosabb-e, hanem hogy biztonságosabbnak néz ki és több biztonságérzetet ad. A "menők" pedig marhára be vannak tojva, nem bíznak meg saját vezetői tudásukban, a közlekedő felekében meg még annyira sem (utóbbiban mondjuk én sem). Bármely autógyárnak logikus lépés, hogy olyan autót dobjon a piacra amit ezek a betoji alakok tonnaszámra fognak vásárolni. Nem a műszaki adatok meg a törésteszt adja el őket, hanem az, hogyha ránézel egy bulldózert látsz benne, ami átmegy az összes többi autón.
2013. máj. 15. 10:30
 10/13 A kérdező kommentje:

"Nem a műszaki adatok meg a törésteszt adja el őket, hanem az, hogyha ránézel egy bulldózert látsz benne, ami átmegy az összes többi autón."

Ez viszont olyan, mintha valaki úgy akarna bevágódni a csajnál a randin, mint a régi viccben:

"-Látod Mariska azt a marha nagy rakás szart? Na azt mind én szartam. Höhöhöhöhö..."

És azt hinné, hogy a trampliság és otrombaság milyen megnyerő... :)))

2013. máj. 15. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!