Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem megy jól a vezetés mit...

Nem megy jól a vezetés mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ma vettem meg életem 1. autóját.(benzines)Mikor megnéztem és be volt startolva akkor nehézkesen azért de elindultam vele.Sebességrakások mennek stb...Csak elindulni nem tudok vele normálisan.Vásárlás után mondják, h na akkor vezessem.(a fószer beparkolt 2 kocsi közé onnan kellett volna kihajtanom---nah de benne hagyta a rükvercet--itt az 1-es mellett van)Kivettem be akartam rakni 1-be erre 3-asba raktam be.Előtte azt írták az 1-ik fórumon h ezt a fajtát be lehet kuplung nélkül is startolni---NEM lehet)Szal istenesen beégtem a kocsival.Most meg már annyira parázok a vezetéstől h nem is merek vezetni, mert 1-ből annyira nehézkesen indulok h ááá.Mennyire engedjem a kuplungot benzines kocsinál?Kell gázolni v felengedhetem és csak aztán?V hogyan csináljam?Mikor engedem és rágázolok lefúlok.(pedig próbálok csak finom gázt adni)

És akkor még nem is tolattam.....

Jogsit még tavaly októberben szereztem(azóta nem ültem volán mögött és nem mellesleg dízelesen tanultam vezetni...ahol ez a kuplungolás indulásnál pofon egyszerű---gondolom itt is csak még én nem tudom)Valami tanács h h jöhetnék bele,még mielőtt összetörnék vmit v vkit?

2013. máj. 13. 14:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
igazából én nem értem a logikádat, szerintem mind1 milyen autó, úgy is el lehet indulni hogy nem nyomod a gázt csak a kuplungot engeded fel lassan, de így baromi sokáig tart mire el tudsz indulni normálisan. amúgy én dieseles és benzines autónál is úgy indulok hogy nyomom a gázt, a kuplungot meg csúsztatom.
2013. máj. 13. 16:40
 12/15 A kérdező kommentje:
Utolsó te gondolom benzinesen tanultál vezetni ezért van ez.Belém/énk belenevelték az iskolába h amíg a kuplungot fel nem engedted addig nem nyúlsz a gázhoz.Nagyon rossz ötlet volt olyan iskolába menni,így utólag ahol nincs ilyen- meg olyan kocsi is.Mennyivel könnyebb lenne most az életem.Ez a rokonok szerint csak olyan dolog,h párszor gyakorlod és megy.Hát én most adtam rá a gyújtást először.És 3x próbáltam meg vele elindulni.(ebből 2x újra kellett indulni,mert bedöglött a kocsi)
2013. máj. 13. 17:34
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem kell ám annyira félteni, nem hímestojásból van a motorblokk belseje... :P Persze saját, vigyázni kell rá, de ha egy kicsit jobban benyomod a gázt attól nem lesz semmi baja.

Ugye a benzines motoroknak alacsony fordulaton kevesebb a forgatónyomatéka, így nem indítja meg olyan könnyen az álló autót. Picivel több gáz és menni fog az. A lényeg, hogy olyan helyen próbálgasd, ahol nincs előtted semmi aminek nekimehetnél (így nem azzal fogsz foglalkozni, hanem tényleg az autó kezelésére koncentrálsz).

2013. máj. 13. 17:50
 14/15 A kérdező kommentje:
Már ki is van nézve 1 ilyen út szakasz.Több kilométer hosszú,egyenes mellékút.Addig nem jövök onnan vissza a hétvégén,míg nem fog menni annyira,h helytálljak a városban is.
2013. máj. 13. 17:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Igazából ez is olyan mint a matek,ha megérzed a logikáját és átfogalmazod azt a logikát a te stílusodba akkor már menni fog.

Amikor én 14 évesen Simsonon először megtanultam "váltóssal" közlekedni akkor ugyebár megtanultam ezt a kuplung + gáz teknikát ,aztán az idő múlásával az autó jött,a logika ugyanez volt ,csak átkelett alakítanom úgy ahogy én is értem és már ment is,ugyebár a matek is olyan aki nem érti pl a hegyesszögfüggvényeket annak is érthető lesz ,csak gyakorolni kell hiszen a logikáját kell csak elsajátítani,gyakorlás után egyszer csak úgy anélkül hogy éreznéd látnád tudnád kifejlődik a saját stílusod.

2013. máj. 13. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!