Kezdő autónak szerintetek melyik jobb választás?
Renault Clio 1.5 DCi vagy Peugeot 406 2.0 HDi ?
Fogyasztás szempontjából is, és melyik autó nyújt sportosabb vezetési élményt ?
szia!
Habár konkrétan egyiket se ismerem, azt mondom hogy gyakorlatilag tök mindegy, mindkettő keveset fog zabálni, valószínűleg a Clio kevesebbet azért mert kisebb kasztni kisebb motor. Ha konkrétabb leírásra vágysz: nepitelet.hu válaszd ki őket és tulajoktól kapsz beszámolót. Konkrét fogyasztási adatok: spritmonitor.de
Sportos vezetési élményt egyiktől se várj, dízelek
1.5 dCi-t felejtsd el. Annak a motornak típushibája, hogy hajtókarcsapágyas lesz, ami motorfelújításhoz vezet. Ha kopog a motorja, azonnal ott kell hagyni.
Ilyen egy dci 200ezer km-rel:
http://www.youtube.com/watch?v=A8xk5lx7CZw
A Peugeothoz úgy tudom elég drágák az alkatrészek, de jobb autó. Nem is értem, hogy jött ez a két típus, a 406 két kategóriával feljebb van. A 406-nak úgy tudom nagyon jó futóműve van, legalábbis a tesztekben dícsérték.
Nekem ezek közül egyik sem kéne, de ha neked ez kell, akkor inkább a peugeot.
Biztos, hogy francia dízellel akarod magadat szívatni?
Én tegnap voltam egy ismerősöm szervizében, épp egy Megane, egy Ford-PSA dízellel szerelt Focus és egy Nissan Qashqai álltak a 3 álláson. Odaballagtam a szerelőhöz és megkérdzetem, hogy örül-e, hogy 3 francia kocsi áll sorban. Aztán iszkolnom kellett, mert majdnem eltalált kalapáccsal... :D
Ha kimondod hogy HDi, DCi vagy TDCi, már azonnal jönnek a szidalmak, hogy ne káromkodj ha nem muszáj.
Mindkettőben van elég nyomaték gondolom (1.5DCi-ből csak az erősebbik verziót vezettem), szóval lehet neki tolni, de cserébe vállalni kell a magasabb javítási költségeket. Én ha most lennék kezdő és a saját pénzemből kellene autót fenntartani, valószínűleg valami 1.6 szívó benzinest választanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!