Mióta lehet járdán motorozni?
Rendszeresen látok motorosokat a gyalogosoknak fenntartott járdán rodeózni, van, hogy csak a dugót kerülik ki úgy, hogy a járdán levágják az utat.
Az egy dolog, hogy mondjuk egy villanyoszlop tövébe parkolnak le és kötik ki a motort, de nincs szabály, ami tiltja a járdán való motorozást?
Nem kötözködni akarok, bírom a motorosokat, csak mondjuk marhára idegesít, amikor a kislányommal jövünk haza a bölcsiből és valaki előttünk az 50 centis járdán egyensúlyozva pöfögteti az arcunkba a bűzt.
ma 13:48
Szerintem hanyagoljuk a biciklis témát, az is lehetne egy fejezet, de feleannyira sem veszélyesek mint a motorosok a járdán.
Az hogy miért nem büntik meg őket arra az a válasz hogy amit nem látnak a rendőrök azt nehéz büntetni. Gondolom a motorosok többsége nem akkor motorozik a járdán mikor a rendőrök éppen ott sétálgatnak. Valóban le lehet sok helyen parkolni motorral a járdán, de azt odatolva kell megoldani.
Nem ugyanaz motorozni a járdán és parkolni a járdán!
A motorkerékpárral szabad (sőt egyes esetekben kötelező is) a járdán várakozni! Persze meg kell felelni néhány követelménynek, az egyik, hogy a járdán maradnia kell 1,5 méternek.
Sajnos a rendőrök se foglalkoznak a járdákon rodeózó robogósokkal és elszemtelenedtek!
"Mióta lehet járdán motorozni?"
Amióta van járda meg motor.
Szabadni meg nem szabad, mint már előttem is írták. Járdán csak tolni szabadna a gépet.
Mifelénk is van egy suttyó gyerek, mindig a járdán motorozik. Múltkor már ki akartam küldeni az útra hogy ott motorozzon, de elszámoltam magamban 3-ig és lenyugodtam. Ő az.☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!