Mi van akkor, ha a rendőr nem hitte el hogy 50-es a motorom és a kpmhez kaptam egy beutalót?

1.) A kedvencem: 1987-ben megszűnt a KPM!
2.) Ha mégis beidéznek a mocival az NKH-hoz (Gy.k: ez most a "KPM"), akkor ha egy szakértő ránéz szét se szedi.
3.) Legalább a motor adatait felírták, sőt egyáltalán leolvasták az alváz és a motorszámot, hogy szerepeljen valami a feljelentésben?
4.) Bármikor igazoltathatnak és ellenőrizhetik pl. a motort ami nálad van (Tulajdonjog igazolása, biztosítás), csak épp amíg nem közlekedsz vele, addig másba nem tudnak belekötni.

Attól hogy az út szélén állsz még igazoltathat. Gyalog is igazoltathat.
Viszont a rendőröknek elő van írva hogy hogy kell kezdeniük egy intézkedést.
Ami az alábbi:
Nemnek, kornak és napszaknak megfelelően köszön.
Közli az intézkedés célját...
Ha tényleg úgy volt ahogy írtad akkor már itt hibázott a rendőr.
Kérni kelletett volna az igazolószámát és panaszt tenni ellene.
Bukó volt rajtad? ha nem akkor a jármű papírjait meg a jogsidat nem kérhette volna(najó, egy adásvételit kérhet a motorról hogy nem épp most lopod)
Azt, hogy így utólag lehet-e vagy érdes-e panaszt tenni azt nem tudom.
De szerintem ha minden rendben volt a motorral meg veled is (minden papírod rendben volt és van...) akkor sz@rd le az egészet. Jó eséllyel nem kapsz semmilyen levelet. Ha meg mégis akkor megy nyugodt szívvel viszed a gépet.
Egyébként aláírattak veled bármit is?
Nem írattak alá semmit, már én is úgy gondolom arra ment hogy bevalljam 125-ös a gép.
Am bukó se volt rajtam szal a motorral semmit sem kezdhetett volna csak látta rajtam hogy fiatal vagyok (17 éves) és meg akart vezetni ami részben sikerült is.
Minde papírt oda attam (adásvételi, biztosítás, eredeti olasz forgalmi vagy vmi hasonló) és ráfogta hogy hamisított meg a mikor a motoron kívülről mutogattam az eltérést a 25-össel szemben :kipu másik oldalt gumi mérete, km óra 80ig van skálázva, akkor: ,, De okosnak hiszi magát N. úr, de én már ..."

És ha már minden mindegy mert úgyis bele akar kötni mindenbe kell közölni hogy te tényleg okosabb vagy mint ő és belekötni a hibáiba :D (amiket fentebb írtam) meg esetleg mondod neki hogy szóljon a felettesének mert beszélni szeretnél vele...
Lehet kicsit visszafogná magát :)
Egyébként ha nem írtál alá semmit akkor tárgytan az ügy. Csak szívatott téged, de semmi nem lesz.
(hivatalosan nem történt semmi kb,)

Ez tévhit, hogy szétszedik a motort nkh vizsgán....
Számok alapján megmondják neked, hogy az nem 50ccm.
Esetleg felteszik egy fékpadra, ha van nekik olyan...

"Egyébként ha nem írtál alá semmit akkor tárgytan az ügy. Csak szívatott téged, de semmi nem lesz."
Ha nem írod alá, akkor is fel tud jelenteni. Sőt, feljelentés esetén dupla a pénzbírság összege.

"Ha nem írod alá, akkor is fel tud jelenteni. Sőt, feljelentés esetén dupla a pénzbírság összege."
Igen. De ebben az esetben miért jelenthetné fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!