Milyen hibái vannak a cabrióknak?
Nagyon megtetszettek mostanában a cabriók, meg volt alkalmam is ülni ilyenben, és nagyon megtetszett a feeling. Azonban az a baj, hogy nem nagyon tudom, hogy milyen hibái szoktak lenni az ilyen autóknak, vagy milyen hátrányai vannak.
Egy E46-os BMW-ben, vagy egy Audi A4-ben gondolkodom, természetesen benzines lesz.
Nekem nincs cabrióm, de mindenképp kipróbálnám autópályán, hogy mennyire zajos lecsukva.
Nem mindegy, hogy mennyire kényelmesen lehet fel és le engedni, valamint megnézném alaposan, hogy vannak e beázás nyomok az utastérben.
Erre nem sok esélyt látok de jó lenne egy gőzborotvás próbát is csinálni az illesztéseknél.
Mivan? Nem telik tetőre?
:)))
Pont egy olyan BMW kéne nekem is :D
de akkor tényleg roadster kéne, ott érzed is hogy nyílt a kocsi, nem csak a tető hiányzik a fejed felül.
Pl Mazda MX5. olcsó fenntartani, igénytelen, élményautó.
Legfőbb hátrányai:beázhat,kis csomagtartó lehajtott tetővel.
Igazi pénznyelő lehet ha elromlik az elektoomos tető.Magyarországon nehéz eladni.
Nekem 205-ös kabrióm van.
Tudom, nem az, amit te szeretnél, de az itt felsorolt negatívumok zöme nem igaz rá, mert:
- nem nyúlik be a fejem fölé a szélvédő
- nem kisebb semmivel sem a csomagtartó lehúzott tetővel sem, mert nem a csomagtartóba megy a ponyva, hanem a kalaptartó fölé
- nem romlik el az elektromos tető, mert nincs benne olyan :D
A feeling megvan, és jó tetővel a beázásra ugyanakkora az esély, mint egy normál kocsinál. Persze, nehezebb, mint egy mezei kocsi, de mivel az adózás nem súly alapján megy, kit érdekel? Többet fogyaszt miatta? Na az meg pláne kit érdekel? :D
Autópályán felhajtott tetővel nem zajosabb a fix tetős változatnál, pedig ez egy több, mint 20 éves, olcsó kategóriás konstrukció. A BMW minden bizonnyal ennél sokkal jobb volna.
Amitől lehet tartani, az a ponyva kiszaggatása, az irigyek által. Gyakrabban fordulhat elő, mint a lopás miatt. Én ezért pont lehajtva hagyom mindig a tetőt. Inkább lopják el belőle a rádiót (30 ezer forint), mint rongálják meg a tetőt (minimum 150 ezer forint).
Köszönöm a válaszokat.
Nagyjából tisztában voltam azzal, hogy vannak ilyen hibái, de szerintem akkor is megéri, meg az a +200 kiló nem fog olyan gondot okozni, hiszen valami 170 lóerő körülit szeretnék venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!