Mit tegyek hogy jobban menjen a tolatás?
sima tolatás vagy tolatva parkolás??
tolatva parkolás nőknek nem megy nagyon ( bár nekem meg csak az megy, előre képtelen vagyok javitás nélkül pakrolni, igaz még elég friss a jogsim.)
de gyakrolj, akár menj ki egy rutinpályára és gyakorold ott a tolatva parkolást
Tükörből tolatni necces mert nem tudod felmérni a távolságot.
Nézz hátra és néha nézz a tükörbe hogy a kocsi oldalát ne húzd meg.
Most tanulok vezetni és mindig hátra kell nézni, úgy azt is látod ha lelépett valaki a járdáról a kocsi mögé és nem mész neki.
Pár hét és meg lesz a jogsim de már a saját kocsinkkal, ami egy nagy kombi, ki tudtam tolatni az udvarból.
Nem nehéz csak gyakorold, vállald fel és ne hátrálj meg.
Kis segítség..(sokaknak tipikusan nehéz szituáció).
Lakótelep....merőlegesen parkolnak az autók,hozzád képest jobb oldalt. A kocsi feneke és orra is mindig arra fordul amerre tekered a kormányt tolatva/előre,(ez sokakat megzavar.)
Látsz egy helyet...
1. Lassan gurulva,először meggyőződsz nagyjából hogy a beférsz-e egyáltalán ! ,és túl gurulsz ezen helyen úgy hogy a kocsid orrát picit balra húzod,a feneke meg kb 1 M-el túl menjen a az üres helyhez képest.
2. Belenézel a jobb tükörbe és látod (félig az üres helyet és) a "felsőbben" parkoló orrát.
3.alászeded jobbra.. rükverc ; A jobb tükörből az autód jobb oldalának hátulját a lehető legközelebb navigálód a felsőbb autó sarkához képest,ezt a távolságot ezt ha 10-20-30 cm közé leszorítod, akkor a bal oldaladdal nem kell foglalkozni,hisz láttad már hogy befér az autód(1-es pont)
4. ha az autód befordította a fenekét, (párhuzamos vagy)akkor egyenesre tekered a kormányt,és óvatosan párhuzamosan betolatsz a 2 autó közzé.
5.Ekkor láthatod hogy esetlegesen valamelyik oldalhoz közelebb-e állsz-e ,és korrigálhatod előre-hátra gurulásokkal,pici kormány mozdulatokkal javítva.
Ha jönnek mögötted célszerű időben indexelni,hogy tudasd mit is szeretnél.
Remélem nem voltam túl bonyolult..ezt azért nehéz úgy leírni szövegként,úgy-hogy meg is érthető legyen.
Keress egy talicskát (nagypapinál vagy a szomszédban), állj elé, mintha húzni szeretnéd magad után, és próbálj meg betolatni vele egy szűk kis helyre.
Oldalra ne lépkedj, az első kerék se tud úgy fordulni!
Gyakorold 5x-10x!
Közben figyeld meg, hová nézel, és azt is hogy hova nézel teljesen feleslegesen!
Ha kocc nélkül be tudsz tolatni úgy, hogy nem nézel hátra csak előre, akkor már kocsival se lehet nagy gáz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!