A japán autók motorjairól mik a tapasztalatok (Honda, Mazda 2004től)? Benzin vagy diesel motorral szerelt autót érdemesebb venni?
Ha számít neked a fogyasztás akkor egy dízelt vegyél jóval kevesebet esznek ha meg sokat mennél vele hosszú utakra akkor meg pláne dízelt a mazda 6 ból ugyan akkora összegért fiatalabb kevesebet futott darabot tudól venni mint egy honda acordból mert a mazda 6 olyan ajapánoknál mint anémeteknél a passat a honda acord meg mint egy 5 bmv.
A mazdához valamenyivel olcsóbbak az alkatrészek is
A híres megbízhatóság az újabb japán motorokra már nem annyira áll, ami nagy kár, de a nyugati márkák színvonalát még simán hozzák. A modern japán dízelek már elérik a benzinesek megbízhatósági szintjét, ezért ajánlhatóak. De azt megjegyzem, hogy találkoztam már 100e km előtti motorcserés dízeles Mazda6-al.
Az előző autószakértő Urat kiigazítanám azzal, hogy bár nem volt kérdés, a Mazda6 és a Honda Accord párja a 3-as BMW sorozat lenne (nem az 5-ös), de a WV Passat stimmt.
A kettő, kérdésben említett márka közül elsősorban Hondára vadásznék.
itt egy példa a másfél millás mazda évjárata és egy 1.5 millás acord évjáratának közötti külömbségre
szóval szerintem nem is olyan rosz az a mazd a motor kimegy témához én meg láttam 3 bmv-ét 2 évest aminek szintén kibukot a motorja na istenem előfőrdűl hogy az ember a tucatnyi autóból pont a gyári hibásat fogja ki.
Vagy éppen gyílkolta atulaj mert asportozás és az álandó padlógázzal való járkálás nem éppen kíméli a motorokat akármilyen típusról is van szó
sajnos igazából ere nem fogsz egy oldalú választ kapni vannak akik a dízelre esküsznek mint én,de vannak akik a benzinesre.
De abban egyet értek az előttem szólóval hogy a benzines kocsikat olcsóban meg lehet venni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!