Autókerék csere, leírnátok hogy kell?
Használt nyári gumikat vettem, nem szimmetrikus a mintázata.
Nincs megjelölve rajta, hogy melyik oldalon voltak használva, ezt utólagosan meg lehet tudni még?
Először is válogasd szét kopás szerint őket.
A két legkopottabb valószínűleg elől szaladt, hiszen ott jobban kopik, a jobbak hátul.
Keress rajta futásirány jelzést, és majd aszerint kell felrakni.
Ha erősen fekete ronda por (ami nehezen mosható le) van a belsejében az elől futhatott, mert az a fekete por a tárcsafékről származik, a dobfékes hátsó felnik belseje ehhez képest tiszta.
Ilyesmiket keress...
Nincs rajta sajnos forgásirány.
Az a furcsa, hogy kerestem ilyen problémát a neten, hátha már valaki ezt kitárgyalta, de nem találtam.
Azt se tudom elképzelni, hogy minden használt gumin rajta van hogy melyik oldalon volt használva.
Akkor a gumist se érdekli mikor felszereli? Úgy tudom ha ellentétes irányba forog, mint az eddigi használatnál akkor tönkremegy.
A gumis egy pillanat alatt megmondja merre forgott a gumi!
Te is megnézheted, csak simogasd végig a tenyereddel a futófelületet: az egyik irányban simább, a másik irányban kicsit akadni fog. Amerről akad, az a forgásiránya amelyik irányba kopott.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Lenne még egy kérdésem, az új gumik és a felni egy zollal nagyobbak mint a másik garnitúra. A csavarok furatai között lévő lyuk nagyobb mint másik garnitúra felnin. Ha felrakom a helyére, marad kb. egy mm hézag a felnin lévő lyuk és a kerék agy között. Ez baj?
Az is rögzít vagy csak a csavarok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!