Ha házilag cserélem ki a téli kerekeket nyárira, abból lehet baj?
Tehát nem centíroznám, meg nem tudom kiegyensúlyozni, de ez baj? Észrevehetően másképp viselkedne, netán életveszélyes lenne? Csak mert ki tudnám cserélni, de akinek említettem, be van parázva, hogy nem lesz kicentírozva... ez komolyan annyira fontos? régen nem is voltak ilyeen csodagépek a szervizekben... Tudom, hogy melyik honnan volt levéve, szóval a tavalyi helyére kerülne vissza.
Vélemény?
mindig is centírozták a kerekeket, nem csak a mostani "csodagépekkel"
az, hogy ugyanarra a felnire kerül vissza nem garancia semmire, ugyanis nem ugyanabba a pozícióba kerül (ezt lehetetlen eltalálni) ... üt a gumi, üt a felni ... szóval ne kísérletezz vele
először is rázna a kocsi mint állat, másodszor adott helyeken szépen kopna a gumid ... hogy' is juthat ilyen eszedbe
Ha szarul rakja fel az illető,abból lehet baj. Érdekes, mi sose vittük szervizbe meg műhelybe kerékcserénél, és 1 darab defektünk nem volt még...
Azonkívül ha műhelybe viteted,számíts rá hogy levesznek mint nagyi a befőttet...
külön felnin van a téli-nyári nálunk, a nyári az a gyári, ami a kocsin volt amikor vettük(újonnan), azt a gyárban kicentírozták, az van cserélgetve 4 éve, ez lesz az utolsó nyara mert már 4mm-es a bordamélység, itthon cserélgetjük, semmi centírozás, semmi nyomatékkulcs, csak érzésre, a kerekeket cserélgetjük(oldalt is) a jobbak kerülnek előre. Forgásirány nincs jelezve rajt, szóval tök mindegy hogy áll.
Nem ráz, nem húz az autó, semmi baja pedig 4 éve cserélgetjük a gumikat, gumis nem látta az autót(autószerelő is csak műszakikor), szóval nem értem hova ez a nagy aggodalom.
Egyébként lehet cserélni gumit úgy is hogy leszeded a felniről, és felteszed rá, de nem ajánlatos, de meg lehet csinálni szakértelem és gép nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!