Ibiza Cupra, Astra GSI vagy Golf GTI?
21 éves leszek amikor megveszem életem 2. autóját(a terv legalábbis ez)
Most egy átmeneti autóm van,egy lomha szívó dízel,amit a takarékosság miatt vettem meg.
Jövőre akarok venni olyan 6-900.000Ft-ért autót.Viszont nem tudom eldönteni,hogy a 3 közül melyik lenne a legjobb.
-A Golfok jók,viszont itt a környéken rengeteg van belőlük.
Én pedig az a fajta vagyok,aki szeret kitűnni a tömegből valami egyedivel
-A Gsi nagyon tetszik,viszont rohad.
-A Seat pedig eltörpül a másik két autó mellett megbízhatóság szempontjából,viszont volt a családban egy Ibiza(nem cupra) amit szerettem és ezért jöhet szóba.
Sokat esznek,régiek,sok a széttaposott példány stb..Ezekkel mind tisztában vagyok és ezeknek tudatában akarok ilyen autót.Persze egy szakértővel mennék megnézni az autókat.
Ha lehet,olyan emberek írjanak,akik értenek is hozzá!Köszi :)
WoTkocka,elolvastad a kérdésem?
Nem igazán értem,hogy jön ide az Opel pici,számomra teljesen haszontalan és túlárazott matchboxa :)
Volt a családban egy Ibiza és nekem ez volt a tapasztalatom vele.Persze előfordulhat,hogy kifogtuk egy "selejtes" példányt,viszont arra már nem sok esély van,hogy a szomszéd is pont ilyen szerencsétlenül járt.Évjárat,motor,kaszni ugyan az volt,abban volt elektromos ablak és az kék volt,nem piros. Nagyjából ugyan azok a problémák jöttek elő mindkét autónál eltérő időrendi sorrendben.
Rohadás,kerékcsapágy,fok brutális kopása,váltócsapágy eldurrant,vízpumpa,toronycsapágy,gyújtáskapcsoló,kp zár megbolondulása és a hűtőventilátor is fogyóeszköz volt.
Ettől függetlenül szerettem azt az autót és szerintem elég jól néz ki.
Köszi a válaszokat és a linket,viszont a kérdés alatt leírtam,hogy 1 év múlva lesz meg rá a pénz.Ha akkor még meg lesz ez a Seat(amire vajmi kevés esély van)biztosan megnézem!
Még egy évig szennyezem a környezetet a fekete füstöt okádó rettenettel :D
Nekünk két 1.4-es Ibizánk van (egyik 2000-es másik 2007-es) mindkettő nagyon megbízható, a 2007-est újonnan vettük és azóta is jól megy (le is kopogom), a 2000-esben is csak a kopóalkatrészeket kellett cserélni.
Haveromnak van egy 2001-es Cupra, nagyon fain kis gépezet, ha gondoskodsz róla akkor meghálálja.
GSi, GTi és Cupra?
http://www.youtube.com/watch?v=RLN4Ea2QJ4g
Ezen a videon összehasonlítják a hot hatcheket, és bár az MK 1-es Golf jön ki győztesként a Leon Cupra lett a második nem sokkal lemaradva, ráadásul szerintem csak a sofőr számolta el magát. Az Ibizában ugyanaz a motor van, meg a kaszni is könnyebb, szóval abszolút győztes.
Ha Cuprát akarsz venni akkor az MK3-as Ibizák olyan 800-900 kilóért mennek, de azok tip-top állapotban vannak. Ha meg nem szimpatikus az Ibiza akkor tényleg inkább MK1-MK2 GTI Golf. Persze nem írom le a GSi-t, de ha ezzel a másik kettővel kell összehasonlítani akkor alul marad - hangsúlyozom gyári állapotú motorokról beszélek, tuningba nincsenek korlátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!