Opel astra G autóban hány év vagy km után érdemes lecserélni ezeket az olajokat?
tehát a motorban az olajcserét azt tudom azt szoktam is cserélgetni, de a többire lennék kíváncsi, váltóolaj csere mikor? szervó kormány olaj van benne? ha van benne akkor azt mikor? fékolajt mikor? fékekre hány km után érdemes ránézni? és vezérműláncos vagy vezérműszíjas ez a típus? és a vezérműszíjat vagy láncot mikor kell cserélni? azt az ékszíjat mikor kell cserélni ami a generátort meg a szervókormányt meg ezeket hajtja? ja és ezeken kívűl még semmi nem volt cserélve: pollenszűrő, motorolaj, olajszűrő, légszűrő,
5 és fél éves opel astra classic 2 G autó 71.000km-vel,
váltóolaj csere mikor?
-Ha jól tudom, akkor az opeleknél sem kell az egész élettartam alatt cserélni a váltó olajat.
szervó kormány olaj van benne? ha van benne akkor azt mikor?
-Azt se kell, mint a váltónál. De hogy van-e benne, azt neked kellene tudnod!
fékolajt mikor?
-Elméletileg 2 évente illik a teljes fékolajat lecserélni, mert felszedi a párát a levegőből.
fékekre hány km után érdemes ránézni?
-Az olajcseréknél, ha úgyis bent van a szervizben, érdemes ellenőrizni azokat is.
és vezérműláncos vagy vezérműszíjas ez a típus?
-Mivel a motor típusát gondosan titkolod, így nehéz kitalálni! De gondolom szíjas...
és a vezérműszíjat vagy láncot mikor kell cserélni?
-Erre vannak gyári előírások, a motortól függően. Van amit 90, van amit csak 120 ezrenként.
azt az ékszíjat mikor kell cserélni ami a generátort meg a szervókormányt meg ezeket hajtja?
-Ha már látod rajta, hogy rongyosodik. Vagy ha nyikorog...
ja és ezeken kívűl még semmi nem volt cserélve: pollenszűrő, motorolaj, olajszűrő, légszűrő,
A motor olajat általában 15-20 ezrenként (szűrőt is) vagy évente illik. A légszűrőt, pollenszűrőt évente érdemes.
Ha most vetted az autót, és nem ellenőrizhető az előélete, akkor érdemes a vezérszíjat, szűrőket és az olajat lecserélni. Jobb a biztonság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!