2ütemü robogoba lehet önteni keveréket? , mert van külön olajzója de nem jobb ha kevéreket teszünk bele?
" 2ütemü robogoba lehet önteni keveréket? "
-lehet,nyugodtan
Lehet bele keveréket önteni, de csak akkor, ha a különolajzás nem működik. Ha ugyanis a keverékben található olaj mellé megkapja a motor a gyári olajzó berendezás által szállított olajmennyiséget is, akkor rettenetesen fog füstölni és kormolni.
Ha gyárilag különolajzású a motor, akkor nem lesz neki jobb attól, hogy kikötöd az olajzást és keveréket tankolsz bele. A gyári olajzás tudja követni a motor terhelését és fordulatszámát, ettől függően adagolja a kenőanyagot és kényelmesebb is, mint kevergetni. Igaz, cserében meg kell hozni azt a borzasztó nagy áldozatot, hogy néha megnézed, van-e olaj a tartályban. Egyébként ma már eléggé megbízhatóak az ilyen kenőrendszerek, nem kell attól félni, hogy elkezdik mindenfelé nyomni az olajat és kenés nélkül marad a motor.
Én agyári olajzást kikötöttem mert régi volt a vas és nem jól adagolt szerintem.
Ha meg behal az olajzó akkor az nagyobb kárt tesz.
Ha magadnak kevered,akkor mindig tudod hogy jó keverék van benne és nincs beragadás veszélye.
Hogy a kérdésedre válaszoljak:Lehet keverék benzint önteni bele,működni fog,de ha nem szintetikus olajjal adagolod túl akkor problémáid lesznek a kipufogónál, a gyertyánál,stb.
Én szintetikus olajat használok+fimol2t adalékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!