Pár héttel ezelőtt nekitolattam egy parkoló autónak, mert sötét volt és esett, egyszerűen nem láttam a tükörből. Kiszálltam, nem láttam az autón horpadást, mégis kaptam ma egy rendőrségi papírt. Miért?
szerintem vagy cserbenhagyás vagy szabsértés lesz ( [link]
Amit tehetsz, hogy felkeresed a károsultat, megegyezel vele, és visszavonja a feljelentést
Valószínűleg valaki látott, vagy kamera leolvashatta a rendszámodat. Cserbenhagyás semmiképpen nem lesz. Az komoly bűncselekmény lenne. Akkor lenne az, ha nem győződtél volna meg arról, hogy valakinek lett-e baja. De kiszálltál és láttad volna, ha valakit elütsz.
Ez egy egyszerű anyagi káros közlekedési baleset okozása lesz. Valamennyi pénzb. lesz szerintem.
Egy ismerősöm ugyan így tett (csak ő látta is a horpadást....).
60K volt a bírság + a kár ment a kötelezőjére.
Nem, az a büntetés, amit az államnak fizetsz, nem a károsultnak. A károsultnak majd a biztosítód fizeti a kárát.
És ne haragudj, de ha nekem egy "kis horpadást" csinálnál az autómra akkor nem kalapálna ott senki, hanem vennél rá egy új elemet. Nehogy már valaki más figyelmetlensége miatt legyen egy toldott foldott kalapált átfestett autóm, ami ott tuti el fog kezdeni rohadni, akár milyen jól csinálják meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!