Mennyire általános, hogy a gumis úgy rugdossa le a kereket a kocsiról?
Visszatetettem a nyári gumikat. Kicsit rá voltak gyógyulva. A főnök rendesen addig mozgatta amíg le nem jött.
De volt 1 suttyó munkása aki úgy rugdosta le a kocsiról.
(Nem alu, sima gagyi téli acélfelni).
Ez mennyire megszokott dolog?
Az a rugdosás, az lábbal történt, vagy átvitt értelemben érted? :D
Le kell szedni, ha szorul, ha nem!
Rájuk kell szólni, nem szívességet tesznek, fizetsz a munkáért. Nekem az egyik autómon a dísztárcsát feszegették le csavarhúzóval, össze - vissza törve azt. Szóvá tettem, a főnök kifizette ott helyben, a melós előtt, s kijelentette, hogy levonja a béréből. Ugyanott, más alkalommal, másik kocsival a centírozásnál használt szorítócsavarral karcolták meg körkörösen az alufelnit, ezt sajnos csak később vettem észre.
Az ilyen hozzáállás eredménye az, hogy az ember elpártol az ilyen gumistól, máshová viszi a kocsiját.
Alapból ezt a "rágyógyultat" nem értem. Én magamnak cserélem a kerekeket, de olyan még soha az életben nem volt, hogy a csavarok eltávolítása után a kerék ne jött volna le simán.
Egyébként a rugdalás nem tűnik túl szakszerűnek, főleg, hogy az autó emelőn van, illetve egy rúgással könnyen kárt tehet a fékekben vagy a karosszériában. Tuti rászoltam volna.
Semmi kárt nem okoz. Gondolj bele, hogy az úton egy kisebb kátyú során milyen ütést kap a felni.
Általában a gumit szokták ütni kalapáccsal. Máshogy nem lehet leszedni.
Teljesen szakszerű a rugdosás...
A gumikalapács szálszakadást okozhat a gumiban, esetleg az alufelnit is megsértheti.
A futóműnek, féknek semmi baja nem lesz ettől, nem kell ilyen miatt aggódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!