Venni akkarok alufelniket Suzuki Swiftre régire, Hogyan tudnám megoldani?
Sziasztok,Suzuki Swiftre lenne ez a felni,Gyári mérete pedig:
Felnijukméret: 4x114.3
Gumiméret: 155/70 R13
Amit vennék alufelnik:
Felni: 4x114.3
Gumiméret: 195/65/ R15
Ezzek az R13 vagy R valami mit jelent?Azt értem a gumi méretett,azzal tisztában vagyok,De ezt az R15 öt nem értem,Feltudnám rakni a kocsimra probléma nélkül?
Jajj, mennyi okos válasz volt itt... :)
A gumi és felniválasztás azért nem ilyen egyszerű. Először is, amit kinéztél, az óriási lesz. Tehát nem jó
Itt tudsz váltóméretet számolni a 155/70 R13-ra. Ha a 15" és a 195-ös szélesség adott, akkor a /40 és a /45-ös lesz a megfelelő.
A felninél még az ET szám se mindegy.
Azt remélem tudod, hogy a jóval vastagabb gumi miatt valószínűleg lomhább lesz az autó, többet fog fogyasztani és a futóműnek se feltétlenül egészséges. Ezen kívül, ha nincs szervód, szépen fog nőni a bicepszed is. :D
Ennyi balf@szt..........ezen besírtam :-D
"Aki nem ért hozzá az miért szól bele???
Még egyszer!!:
195 milliméter a gumi mintázat szélessége! Ami az aszfalttal érintkezik... Nem kétszer nem háromszor hanem csak egyszer!!!
A 65 milliméterben a felni peremének és a futó felületnek a távolsága!!!!
menj ki a kocsidhoz egy centivel és mérd le!! És érdekes módon egyezni fog azzal amit írtam.
Az "R" nem az, hogy radiál, mert minden gumi radiál ma már. Hanem, hogy a megengedett maximális sebessége 180km/ó. A teherbírását most pontosan megmondani nem tudom, de kb. 2t. /tonna/"
Amúgy a tutit a 8 - as írta le először.' az,h ne mis jó váltóméret,de 15 - ös felnit bet tudsz sztem rakni csak nem azokkal a gumikkal.
Nekem is gyarilag 175/70 R13 a méret 5,5(azt hiszem) széles felnin és most 195/50 R15 van fent 7 szeles felnin mégse ér be semmi sehol.Igaz a felni és gumi szélesebb de az átmérője ugyanaz..........
R=radial
az R utáni szám a felni mérete coll ban megadva
emellett ki szokták írni a szélességet: collban
és a következőt az [link] ről szedtem
A választék széles, 165/65, 175/60, 185/55 R14, 195/45 R15 gumik számítanak váltóméretnek. Dögösebb kinézetet lehet kölcsönözni 165/60, 185/50 R14-es, gumik alkalmazásával. A legkönnyebb Suzuki alufelni az Enkei sajnos viszonylag keskeny 5” és nagy az ET száma, így erre maximum 175-ös gumit érdemes tenni. Aki 15”-ös papucsokat akar számítson rá, hogy az általában 7” széles felnik már jóval nehezebbek a gyári kerekeknél és ezt megérzik a futómü alkatrészek.
Ajánlott a 14"-es felni, 6" szélességben, 185/55(50)R14 gumival!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!