Venni akkarok alufelniket Suzuki Swiftre régire, Hogyan tudnám megoldani?
Sziasztok,Suzuki Swiftre lenne ez a felni,Gyári mérete pedig:
Felnijukméret: 4x114.3
Gumiméret: 155/70 R13
Amit vennék alufelnik:
Felni: 4x114.3
Gumiméret: 195/65/ R15
Ezzek az R13 vagy R valami mit jelent?Azt értem a gumi méretett,azzal tisztában vagyok,De ezt az R15 öt nem értem,Feltudnám rakni a kocsimra probléma nélkül?
Nem fog elférni! A haver pont így járt. Pedig Ő kisebbet akart rátenni. Először is kell egy közbetét a ketékagy és a felni közzé, hogy ne érjen hozzá a rugóhoz. Ez mikor meg van rádöbbensz hogy a kerék ha alászeded bele ér a sárvédőbe.
Az "R" a gumi sebesség határát jelöli és teherbírását.
195 a gumi nyom szélessége milliméterben
65 a gumi vastagsága, vagyis a felni széle és a futófelület közti távolság milliméterben.
13 vagy 15 a felni átmérője colban.
Utánam szóló! Minden gumi radiál! A diagonál gumikat betiltották! Mivel kanyarban baleset veszélyesek voltak. Most nem akarok bele menni a kordszálak elhelyezkedésének különbségébe.
A gumi maximális sebességét és teherbírását jelöli az "R" betű! Akkor a "H"-s gumi az milyen?
Okoska... [link]
Biztos nagy szakértő vagy...
Aki nem ért hozzá az miért szól bele???
Még egyszer!!:
195 milliméter a gumi mintázat szélessége! Ami az aszfalttal érintkezik... Nem kétszer nem háromszor hanem csak egyszer!!!
A 65 milliméterben a felni peremének és a futó felületnek a távolsága!!!!
menj ki a kocsidhoz egy centivel és mérd le!! És érdekes módon egyezni fog azzal amit írtam.
Az "R" nem az, hogy radiál, mert minden gumi radiál ma már. Hanem, hogy a megengedett maximális sebessége 180km/ó. A teherbírását most pontosan megmondani nem tudom, de kb. 2t. /tonna/
Nem bírsz olvasni amit linkeltem? Ha nekem nem hiszel higyj az internetnek!!! 175/65 R 13
175: az abroncs szélessége mm-ben
65: a gumi szélességének és oldalfal-magasságának aránya %-ban
R: radiál szerkezetű abroncs
13: a felni átmérője col-ban ( 1 col = 25,4 mm)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!