Kell-e már fékpofát cserélnem az autómban, vagy esetleg még ráér?
Figyelt kérdés
A szervízben azt mondták, hogy már kellene fékbetétet cserélnem a kocsimban (Ford Focus II. kombi).
Én evvel nem értettem egyet, szerintem még el megy vagy 10e km-t ezekkel a fékpofákkal is.
Láttam már ennél jóval vékonyabb fékbetéteket is.
Kérném, hogy aki ért hozzá, a kép alapján mondja meg, hogy elérkezett-e már az idő a fékbetét lecserélésére.
Mind a 4 keréknél ilyen állapotban vannak autóm fékpofái:
Köszönöm.
2013. ápr. 16. 15:36
11/13 anonim válasza:
Ennyi erővel minden hónapban le lehetne cserélni a fékbetétet, hiszen tuti biztonságosabb az új, mint az 1 hónapos. Gumit is minden évszakban újat kéne venni, hisz ami kopott 1 mm-t már nem tapad úgy, mint az új. A biztonságon nem spórolunk ugye...
12/13 A kérdező kommentje:
11-edik. Értem én szarkazmusod és én is egyre inkább ebbe az irányba húzok. Az eredeti fékbetét kophat-ósági vastagságának kicsivel több mint a fele kopott le.
A következő nyári -> téli gumi cseréjéig biztos várok a betétcserével. Aztán majd akkor, a látottak alapján döntök.
2013. ápr. 18. 06:40
13/13 anonim válasza:
En a ferodot max 2 mm ig hagynam lekopni aztan cserelnem...en is jartam mar ugy h.kb 7 mm es 1 eves fekbetetem szettört es leeset,belemart a fektarcsaba stb....szerintem a gyari alkatreszek eleg dragak...de ha jó fékbetéteket akarsz venni,a Brembo - markat valaszd...de termeszetesen az se mind1 h.azt hol veszed.mert nddhol ugyan azert elkerhetik a duplajat...pl:egyik szervizben erdeklodtem a brembo fekbetetekre az elsö futomure 18000 ft volt....neten ugyan azt megtalaltam 9000 ft ert :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!