Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kell-e már fékpofát cserélnem...

Kell-e már fékpofát cserélnem az autómban, vagy esetleg még ráér?

Figyelt kérdés

A szervízben azt mondták, hogy már kellene fékbetétet cserélnem a kocsimban (Ford Focus II. kombi).

Én evvel nem értettem egyet, szerintem még el megy vagy 10e km-t ezekkel a fékpofákkal is.

Láttam már ennél jóval vékonyabb fékbetéteket is.

Kérném, hogy aki ért hozzá, a kép alapján mondja meg, hogy elérkezett-e már az idő a fékbetét lecserélésére.

Mind a 4 keréknél ilyen állapotban vannak autóm fékpofái:

[link]

Köszönöm.

2013. ápr. 16. 15:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
cseréld le, mert utánna már a féktárcsát fogja enni . sprorolni nem fogsz semmit csak idődet halogatod mikor lesz a csere ...és nyugodtabb leszel.
2013. ápr. 16. 15:47
 2/13 anonim ***** válasza:
Én nem cserélném még le. Viszont ez fékbetét, fékpofa dobféknél van. (írtad ezt is azt is)
2013. ápr. 16. 15:50
 3/13 A kérdező kommentje:

Amúgy a szervízben látszott, hogy épp nincs munkájuk és véleményem szerint csak bepróbálkoztak.

Ha van még benne tartalék azt szeretném kihasználni....nem szeretem kidobni a még jól üzemelő dolgaimat.....nem szeretek pazarolni.

Persze anyagilag is jó lenne a nyár végére tolni az evvel járó pénzkiadást, de csak ha a biztonságot nem befolyásolja....... a biztonság mindenek előtt....ezért is kérdezek itt.

Elől hátul tárcsafékes....akkor a helyes szó rá fékbetét. :-)

Köszönöm az eddigi válaszokat és várom a további véleményeket.

2013. ápr. 16. 16:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Teljesen fölösleges kicserélni. A fékbetét addig jó, amíg le nem kopik, fölösleges hamarabb hozzányúlni. A márkaszervizek mániája, hogy félkopottan már cserélik.
2013. ápr. 16. 16:20
 5/13 anonim ***** válasza:

Én se cserélném le

Megnézted a belső fékbetétet is?

2013. ápr. 16. 16:22
 6/13 A kérdező kommentje:

Belül is ilyen állapotban van....mind a 4 keréknél.

Anno egyszerre cseréltettem le mindegyik fékbetétet.

Szépen egyszerre kopnak ahogy látom.

2013. ápr. 16. 16:31
 7/13 anonim ***** válasza:
50%
Én ezt bizony már kicserélném. Ilyen vékonyságnál előfordulhat, hogy a ferodol széttöredezik és egyszerűen kipotyog, a fém belemar a tárcsába és így rögtön megdobja egy kicsit a fékbetét csere árát. De ahogy a képet nézem, lassan már érik egy tárcsa csere is.
2013. ápr. 16. 19:21
 8/13 anonim ***** válasza:
Féktárcsa csere ezen? Max fölszabályozni, és teljesen jó.
2013. ápr. 16. 22:52
 9/13 anonim ***** válasza:

Nezd, en ehhez ugy allok hozza, hogy aminek az en es masok biztonsagahoz van koze, azon sosem sporolok.

Futottam mar lyukas cipoben, mert a talpa meg jo volt es a futasomon nem rontott/javitott a lyukas cipo, de amikor az auto fekjerol vagy a gumik kopottsagarol van szo soha nem nezem a penztarcamat.

Raadasul en mar jartam ugy, amit az elozo irt.

Egyszer bevaltott a piros lampa, kicsit erosebbet fekeztem es recseges ropogas, utana furcsa hangok.

Hivom a szerelot, szerinte (leirasom alapjan) eltort az egyik fekpofa. (lany vagyok, nem alltam neki ott a varos vegeben leellenorizni, inkabb telefon-diagnosztizaltattam;)

Sajnos igaza volt, a fekpofak kopottsaga miatt az egyik fekpofa eltort, a fem megsertette a tarcsat es masnap a szervizben nemcsak fekpofat kellett vennem, de a ket elso tarcsa szabalyozasaert is fizetnem kellett. Ha egy hettel elotte a fekpofakat lecserelem, akkor a tarcsa dijat megusztam volna.

Szoval dontsd el te, hogy neked mi eri meg, a "penzigenyes" nyugodtsag, vagy az "ocso" izgalom?

2013. ápr. 17. 00:51
 10/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

Még annyi, hogy a most lévő kopott fékbetétek gyári Ford betétek. Talán strapabíróbb mint az utángyártott.

Nem lehet, hogy akinél eltört, olcsób típusú utángyártott betéteket vásárolt?

2013. ápr. 17. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!