Kell-e már fékpofát cserélnem az autómban, vagy esetleg még ráér?
A szervízben azt mondták, hogy már kellene fékbetétet cserélnem a kocsimban (Ford Focus II. kombi).
Én evvel nem értettem egyet, szerintem még el megy vagy 10e km-t ezekkel a fékpofákkal is.
Láttam már ennél jóval vékonyabb fékbetéteket is.
Kérném, hogy aki ért hozzá, a kép alapján mondja meg, hogy elérkezett-e már az idő a fékbetét lecserélésére.
Mind a 4 keréknél ilyen állapotban vannak autóm fékpofái:
Köszönöm.
Amúgy a szervízben látszott, hogy épp nincs munkájuk és véleményem szerint csak bepróbálkoztak.
Ha van még benne tartalék azt szeretném kihasználni....nem szeretem kidobni a még jól üzemelő dolgaimat.....nem szeretek pazarolni.
Persze anyagilag is jó lenne a nyár végére tolni az evvel járó pénzkiadást, de csak ha a biztonságot nem befolyásolja....... a biztonság mindenek előtt....ezért is kérdezek itt.
Elől hátul tárcsafékes....akkor a helyes szó rá fékbetét. :-)
Köszönöm az eddigi válaszokat és várom a további véleményeket.
Én se cserélném le
Megnézted a belső fékbetétet is?
Belül is ilyen állapotban van....mind a 4 keréknél.
Anno egyszerre cseréltettem le mindegyik fékbetétet.
Szépen egyszerre kopnak ahogy látom.
Nezd, en ehhez ugy allok hozza, hogy aminek az en es masok biztonsagahoz van koze, azon sosem sporolok.
Futottam mar lyukas cipoben, mert a talpa meg jo volt es a futasomon nem rontott/javitott a lyukas cipo, de amikor az auto fekjerol vagy a gumik kopottsagarol van szo soha nem nezem a penztarcamat.
Raadasul en mar jartam ugy, amit az elozo irt.
Egyszer bevaltott a piros lampa, kicsit erosebbet fekeztem es recseges ropogas, utana furcsa hangok.
Hivom a szerelot, szerinte (leirasom alapjan) eltort az egyik fekpofa. (lany vagyok, nem alltam neki ott a varos vegeben leellenorizni, inkabb telefon-diagnosztizaltattam;)
Sajnos igaza volt, a fekpofak kopottsaga miatt az egyik fekpofa eltort, a fem megsertette a tarcsat es masnap a szervizben nemcsak fekpofat kellett vennem, de a ket elso tarcsa szabalyozasaert is fizetnem kellett. Ha egy hettel elotte a fekpofakat lecserelem, akkor a tarcsa dijat megusztam volna.
Szoval dontsd el te, hogy neked mi eri meg, a "penzigenyes" nyugodtsag, vagy az "ocso" izgalom?
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Még annyi, hogy a most lévő kopott fékbetétek gyári Ford betétek. Talán strapabíróbb mint az utángyártott.
Nem lehet, hogy akinél eltört, olcsób típusú utángyártott betéteket vásárolt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!