A benzinkutakon a benzincsapokat melyik hatóságok, milyen időközönként és milyen módszerekkel szokták ellenőrizni?
Az OMH, Országos Márásügyi Hivatal, illetve ma már a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal részeként működik. Akkreditált mérőlaborok végzik az összes, hivatalos elszámolásra használt mérő hitelesítését. A vízórákat, gázórákat, üzemanyagtöltő-oszlopok mérőberendezéseit is.
Egyszer próbáltam megfogni egy kutat, rendszeresen tankoltam műanyag kannába 5.00 litereket, otthon pedig lemértem a súlyát (kannát levonva). 722- 740 g/l értékeket mértem. Azt hittem megfogtam őket. Volt egy ismerős kutas, egyszer említettem neki. Behívott az iroodába, és elővette a "nagykönyvet". Kérdezte mikor mennyit mértem. Egyeztettük a dátumokat, és 2-3 gramm eltéréssel egyeztek az adataim a benzin átvételekor feljegyzett fajsúllyal.
"Egyeztettük a dátumokat, és 2-3 gramm eltéréssel egyeztek az adataim a benzin átvételekor feljegyzett fajsúllyal."
A feljegyzett fajsúllyal lehetséges, hogy egyezett, de átvétel után hozzá is lehet keverni valamit...
"Általában ugyanannyiért tankolok, de valamikor sokkal kevesebbet mutat az üzemanyag jelző."
1.) Ja, csakhogy az üzemanyag ára rendszeresen változik ha nem vetted volna észre eddig!
2.) Az üzemanyagszint mérő "műszer" pedig minden csak nem hiteles mérőeszköz!
:D
ha úgy érzed, hogy becsapnak, menj egy ügyvédhez, és kérj számlát a tanácsadásért.onnan akár mehetsz is a fogorvosodhoz, akitől szintén kérhetsz.
aztán lehet nyafogni a tisztességről.
egyébként választhatsz: -mindig ugyanannyit tankolsz decire pontosan, függetlenül a végösszegtől(mert mint tudod nincs két egyforma árú kút)
-mindig ugyanannyiért forintban, de akkor még követhetetlenebb...
irigyellek, hogy téged csak a kutaknál csapnak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!