Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Cross motort hol lehet használ...

Cross motort hol lehet használni? (többi lent)

Figyelt kérdés
Már régóta oda vagyok a motorokért,csak elég drága mulatságnak tűnt,de most néztem neten,h 50-70ezerért már lehet kapni használt cross motort. Mivel nincsenek hozzájuk okmányok, ezért gondolom közúton használni nem tudom. A közelben van erdő, és több földes út is(ahol szinte senki nem jár...) - ezeken a helyeken szabad használnom? Pályát nem tudok a közelben,tehát az kizárva. Szóval: a nagy udvarunkon,erdőben,és földesutakon használhatom? Vagy még hol? Illetve milyen cross motrot érdemes vásárolni?
2013. ápr. 15. 23:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Csak közforgalomtól elzàrt magànterületen a terület tulajànak engedélyével.
2013. ápr. 16. 05:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha lepapíroztatod és némi ráköltéssel féklámpa ,első lámpa,indexek stb...-okat ráteszel akkor ott használod ahol akarod!
2013. ápr. 16. 07:25
 3/9 A kérdező kommentje:
és mit kapok, ha elkapnak a rendőrök egy elhagyatott földes úton? mennyire büntetnek?
2013. ápr. 16. 10:16
 4/9 Roland14 válasza:
Semmit. hacsak nem közút az.
2013. ápr. 20. 17:27
 5/9 anonim ***** válasza:

"Semmit. hacsak nem közút az."

Mindenhol a KRESZ szabályai érvényesek, kivéve a közforgalomtól ELZÁRT magánterületet, ahol a terület tulajdonosa megengedi a KRESZ be nem tartását.

Tehát ha neked van egy erdőd ahol van egy ösvény, de nincs körbekerítve akkor ott egy rendőr nyugodtan megbírságolhat.

(persze ha el tud kapni)

És hogy mit kapsz?

Pár hónap, vagy akár év jogosítványszerzéstől való eltiltást. Ha van valamilyen jogsid azt be is vonják.

Valamint egy szép kis pénzbírságot.

2013. ápr. 20. 18:44
 6/9 Roland14 válasza:
Szerintem, ha ez lenne, hogy mindenhova engedély kell, már rég nem enduroznának. Ennyi erővel, Nem crossal, de még enduroval (papíros, rendszámmal, megfelelő jogsival) se menne ki senki se a hegyre, se mezőre se sehova.
2013. ápr. 20. 21:46
 7/9 anonim ***** válasza:

"Szerintem, ha ez lenne, hogy mindenhova engedély kell, már rég nem enduroznának. Ennyi erővel, Nem crossal, de még enduroval (papíros, rendszámmal, megfelelő jogsival) se menne ki senki se a hegyre, se mezőre se sehova."

Pedig hivatalosan így van. Az más dolog hogy egy rossz minőségű erdei úton nem sok esély van arra hogy rendőrrel találkozz. Ezért motoroznak sokan ilyen helyeken. De attól hogy lehet attól még nem szabad.

Rendszámos endúróval meg miért ne mehetne ki? Ha nem természetvédelmi terület és nincs elzárva akkor oda mehet ahova akar. Teljesen legálisan.

(errefelé is vannak ilyenek, itt az erdőbe 20-30km-re lévő településekre is el lehet jutni, és ezt néhányan meg is teszik. Jó ki túra, aztán meg haza akár jöhet aszfalton is)

2013. ápr. 21. 11:44
 8/9 Roland14 válasza:
Én most crossról beszélek nem enduroról.
2013. ápr. 23. 07:06
 9/9 anonim válasza:
Sziasztok. Tervezek letenni egy AM típusú jogosítványt 14 éves vagyok. Egy 50ccm cross motort szeretnék majd hasznalni közúton a közbiztonsági tartozékokkal eggyütt. Lehetséges ez?
2023. jún. 21. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!