Érdemes télen motorolajat cserélni ha amúgy nem igazán fogom használni a motort?
Mindenképp érdemes.
Rakj bele télire valami teszkós olajat.
Pár km-t mehetsz vele, majd amikor jó idő lesz raksz bele rendes olajat.
Megoszlanak a vélemények. Én semmiképp sem javaslom a leengedését.
"Az olajcsere ellentmondásossága abban rejlik, hogy mindkét megoldásnak van előnye és hátránya egyaránt. Ha tél előtt cserélünk olajat, akkor a régi olajban található oxidatív részecskék és savas kémhatású komponensek nem okoznak belső kémiai korróziót. Ha viszont nagy hőmérséklet-ingadozású helyen áll a motor, akkor összegyűlhet olyan mennyiségű pára stb. a friss olajban, ami aztán nem válik a későbbiekben a hasznára. Ha azonban fix 10-15 fokban van a motor, akkor mindenképpen a tél előtti olajcserét javasoljuk."
Forrás: hornet klub
Saját tapasztalat: nekem 6 hónapot szokott állni a motorom és általában futás teljesítmény alapján cserélek olajat ( egyébként évente kellene ), bár általában 6ezer kilómétert megyek egy évben ( ennyi az olajcsere intervallum a motoromnál ). Én tehát nem szoktam cserélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!