Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motorolajat és milyen...

Milyen motorolajat és milyen gyertyát kell Opel F Astránál használni?

Figyelt kérdés
2011. jan. 8. 13:22
 1/6 anonim ***** válasza:

Én sima gyári opel olajjal használtam 10W40 -es asszem kb. 4500Ft/4L

Gyújtógyertyából pedig az NGK márkájút szokták javasolni.

De üzletben úgyis megmondják melyik való hozzá.

2011. jan. 8. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:
Attól füg mennyire szereted és menyire spórolsz rajta ahogy az előző is mondja a GM 10w-40 es olajánál már csak egy tesco akciós olaj lenne rosszabb de ha törődöl vele egy neveseb gyártó castrol vagy mobil stb 10w-40 es olaját tölsd bele ha meg jót akarnál neki a kocsinak egy 5w-40 szintetikus olajat tölsd bele. gyertyából akármilyet ngk brisk stb tehetel bele ha irtál volna motorszámot megmondtam volna melyik tipust.
2011. jan. 8. 15:37
 3/6 lodarazs ***** válasza:
Gyertyából GM, olajból meg 10W40 Castrol.
2011. jan. 8. 20:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én szerelőm gyorsan feledtette velem a gyári GM-es olajat,mert szerinte nagyon "vékony". Egy új autónál még ez talán elmegy,de a mai idősebb életkorú Opeleknél kívánják a jobbat és meg is érdemlik. Nekem 1.6 16v F-es van és a mai napig már 8 éve Castrol Magnatec 10W/40 -et teszek bele 8000km-ként. Az 5W/40-es nem ajánlott,mert az jóval hígabb és hajlamos a motor falni. Nincs észlelhető olajfogyásom,viszont az elején egy alkalommal tettem éni bele kis naiv gyári Gm-olajat. Kár volt,mert ette a motor.

Gyertyából viszont kizárólag amit a gyár szavatol és ajánl: [link]

2011. jan. 8. 20:24
 5/6 anonim ***** válasza:

100%-ban Egyetértek 20:13-al !!!!!!!!

Én is így szoktam tenni.

2011. jan. 8. 20:25
 6/6 anonim ***** válasza:
Írj egy privit nekem,válaszként elküldöm a gyártyák táblázatát f astrákhoz. Csak a motorkódot kell tudnod és a pontos gyártási évet !
2011. jan. 8. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!