Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz az, hogy ha akksi nélkül...

Igaz az, hogy ha akksi nélkül használunk egy simsont huzamosabb ideig, tönkre megy a töltő elektronikája?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam ilyenkor össze kell kötni az akksira csatlakoztatható vezetékeket,és úgy kell használni.Igaz lehet ez?
2013. ápr. 12. 19:10
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom. De én egy akksit vennék rá. A lámpákra szükséged van.
2013. ápr. 12. 19:17
 2/14 szokratesz ***** válasza:

nekem 85-ös évjáratú a simsonom, 89 óta nincs benne akksi, elég huzamos az idő? Semmi baja nincs. Az akksiról a duda, a helyzetjelző, és az indexek működnek. Nekem összekötve sincs csak leszigetelve.

A világítás pedig a világító tekercsekről kapja az áramot, csak mivel nincs benne akksi így a fordulatszámmal arányos az világítási képessége.

2013. ápr. 12. 19:22
 3/14 anonim ***** válasza:
nem megy benne tönkre semmi csak szigetelővel tekerd be a levett kábelt külön a pozitívot és a negatívot
2013. ápr. 12. 19:30
 4/14 anonim ***** válasza:

"Úgy hallottam ilyenkor össze kell kötni az akksira csatlakoztatható vezetékeket,és úgy kell használni.Igaz lehet ez?"

Nem igaz, ez a legnagyobb baromság amit eddig olvastam!

:(

Ha összekötöd a pozitív és negatív csatlakozókat, akkor egy szép nagy zárlatot okozol, és ha nincs jól biztosítva (vagy túl nagy bizti van benne), akkor pont ezzel nyírod ki a töltő elektronikát! A legjobb esetben csak kiveri az akku biztosítékát, és megint csak szakadt lesz...

2013. ápr. 12. 20:46
 5/14 anonim ***** válasza:

Esetleg ha valaki kételkedne: kapcsoljatok be egy akkutöltőt és hagyjátok szabadon a csatlakozókat. Mehet így napokig semmi baja nem lesz, aztán ugyanezt játsszátok el összezárt csatikkal.

Na mi fog történni?

:D

2013. ápr. 12. 20:50
 6/14 kgpassat ***** válasza:

Bocsánat, hogy írok, már megint nem bírtam ki...

12V-osnál, ha akksi nélkül használod, az ELBA töltő része tönkre megy, és valóban össze kell zárni a két vezetéket.

2013. ápr. 13. 08:46
 7/14 szokratesz ***** válasza:

Hát azért ellent mondanék ennek a mondatodatnak. Az enyém is 12 v-os, s mint írtam a gyári akksi elromlása után már nincs benne akksi. Semmi nem ment tönkre rajta emiatt. S ahogy mások is írták: mi történik ha fogyasztó nélkül összekapcsolsz egy plusz és egy minuszos vezetéket? Hát zárlat.

De meg ha megvagy győződve az igazadról akkor

1. Minek teszel fel kérdést?

2. Miért nem próbálod ki a motorodon?

2013. ápr. 14. 21:55
 8/14 kgpassat ***** válasza:

Szókratész!

A hsz.-edből az jött át, mintha összekevertél volna a kérdezővel.

Neked ELBA-d van? Ha igen, biztos vagy benne, hogy tölt?

2013. ápr. 15. 08:12
 9/14 szokratesz ***** válasza:
OK igazad van, tényleg eltévesztettm a házszámot.
2013. ápr. 15. 15:15
 10/14 kgpassat ***** válasza:

No problem.

De attól még a dolog nincs megfejtve, szóval lehet a te ELBA-d hibás, csak nem tudsz róla.

2013. ápr. 15. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!