Attilav kérdése:
Bizonyos Megane 1-esek elektronikája működésképtelen lenne a gyári riasztó+kpzár+immo egység nélkül?
Figyelt kérdés
98-as évjáratú renault megane 1-es kocsink van, viszont a riasztót+központi zárat tartalmazó egysége már a megvételkor hibás volt, csak az immobilizer működött. 6 évesen vettük. Az immobilizer pár éve ki lett kötve mert anyámat zavarta hogy minden indításnál be kell dugja a "pendrive"-ot. Viszont az immár teljesen feleslegessé vált riasztó+kp egység még mindig ott figyel a kocsiban, és néha lemerül az akku, a gyanúm szerint a hibás riasztó miatt. Ritkán hajtjuk a kocsit, garázsban áll, persze a használhatatlan riasztó készenléti ledje szépen villog. Autóvillamossági szerelőnél többször volt már, de nem jutott eszébe hogy az amúgy hibás és immár teljesen felesleges központi egységet kiszerelje. És itt jön amiért kérdezek: Lehetséges hogy olyan a mi Megane-1-ünk elekronikája hogy az riasztóegység+immo+kp nélkül működésképtelen? Ezért nem merte kiszerelni a villamosságis? Támpontnak megadom az alvázszám első néhány karakterét, aztán jöhetnek a tippek. VF1BA0E02012. dec. 13. 21:58
1/3 anonim válasza:
Ha utólagosan a központi zár, riasztó, Imo, akkor valószínű, az egészet ki kellene szerelni, mert lehet hogy ez szívja le az akkumulátort. Attól biztosan mennie kell az autónak, hogy ezek nincsenek benne, nyugodtan szereltesd ki.
Akkulátor lemerülésről:
Az autó levett gyújtassál max 0,1 amper áramot vehet fel. Ha ennél több akkor valami leszívja, próbáld kiszerelés előtt és után is megmérni. Ha 0,1 amper alatt van, akkor pedig z aksit kellene cserélni.
2/3 anonim válasza:
Egyetlen Renaultban sincs gyári riasztó,a bedugós immo sem gyári,a transzponder a kulcsfejben van gyárilag,a piros jelzőfény villog a műszerfalban.A riasztó és az utólagos immot ki tudod szedni,eléggé szét kell kapnod hozzá a műszerfalat,okozhat gondot is,én sem szedtem ki az előző kocsimból,csak kikötöttem,aztán megállt 2hétre rá az út közepén az immo egysége még kapott áramot,a megszakítója beégett és letiltott.aztán kiszedtem és semmi gond.
3/3 A kérdező kommentje:
Közben megnéztem a távirányítót és azon az Enforcer márkanév szerepel, tehát az egész cucc utólagos. Akkor ki dobatom a fenébe. Csak anyám ragaszkodik hozzá mert ha villog a riasztó készenléti fénye akkor hátha nem merik feltörni, ez nyilván hülyeség.
2012. dec. 14. 15:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!