Hyundai Accent 1.5 CRDI 2005-ös gépkocsimon - az előírt szervizelések ellenére - elszakadt a vezérműszíj. Tartozik - anyagi vagy egyéb - felelősséggel valamelyik szervíz a felsoroltak közül?
Figyelt kérdés
Hyundai Accent 1.5 CRDI 2005-ös gépkocsimat mindig lelkiismeretesen szervizeltettem. Az előírt 15000 km-i szervizeket 75000 km-ig a Hyundai kapuvári márkaszervize,90 és 105000 km-es szervizét a soproni JUÁR BT. Míg a 120 és a 135000 kmes szervizét szintén soproni Kesjár autószerviz végezte. A felsoroltakat a gépkocsi szervizkönyve hiánytalanul tartalmazza. A 150000-es szerviz előtti este elszakadt a vezérműszíj, a motor tönkre ment. A gépkocsi - ritka, nem keresett modell lévén - még a bontóknak sem kell. Tartozik - anyagi vagy egyéb - felelősséggel valamelyik szervíz a felsoroltak közül?#vezérműszíj #Hyundai Accent 1.5 CRDI 2005
2013. ápr. 11. 13:07
1/6 Vizéli László válasza:
Nekem Kia Rio 1.5 CRDI-m van. Érdekes mert a Kiába is a Hyundai gyártja a motorokat, és nekem vezérműláncos nem szíjas. Szerintem lapozgasd a szervízkönyvet, és nézd meg a legutolsó nagyszervizet. Szerintem ott kellett volna vezérműszíjat cserélni ha elérte a bizonyos kilómétert, vagy ha jól tudom anyagfáradás miatt 5 év. Amelyik hamarabb bekövetkezik. De biztos hogy valamelyik nagyszervízben volt mulasztás.
2/6 A kérdező kommentje:
Igen, mit tehetek, ha kiderül melyik szerviz hibázott?
2013. ápr. 11. 16:15
3/6 anonim válasza:
Biztos szíjas az a motor?
Hány km-nél és hány évnél van előírva a csere?
Nem gondolnám, hogy egy maszek szerelőnek feladata szólni, hogy ki kéne cserélned a vezérszíjat.
4/6 A kérdező kommentje:
Nem azėrt szervizeltettem, mert elromlott valmi, hanem a GYÁRILAG ELŐÌRT átvizsgálások ès karbantartások elvègzèsèvel bìztam meg a szervizeket. Fizetek a szerviznek, akkor elvárom, hogy megfelelő informáciòval rendelkezzenek a szervizelt gèpkocsiròl...
2013. ápr. 12. 19:18
5/6 anonim válasza:
Egy esetben van esélyed kártérítésre:
Ha végig márkaszervizbe vitted az autót, és az előírt km előtt történt a vezérszíjszakadás. Nos van egy olyan érzésem, hogy ez esetben egyik sem történt meg.
Mi van a szervizkönyvében, hány km-nél kéne cserélni? Kíváncsi vagyok, hogy kibírta-e az előírtat.
6/6 kamikaze17 válasza:
1,9 tdi AHF motornal tudom biztosan hogy 90000 nel kell cserelni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!