Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sok fiatal miért vesz kezdésne...

Sok fiatal miért vesz kezdésnek, öreg, sokat zabáló kocsit?

Figyelt kérdés

Ilyen kivénhedt 15-20 éves 320i, 525i-k, 1.8T Audik 10-12 literes fogyasztással. Eleve kevés a bevételük, miért nem egy olcsón fenntartható, '03 utáni, korszerűbb, takarékosabb kocsit vesznek?

Miért ezeket a pénztemetőket?

2013. ápr. 7. 18:21
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
77%

Igaz nem a #7-es vagyok, de mutass már nekem 700-ért normális '03-as kis fogyasztású autót. Ennyiért csoda, ha kapsz egy normális TDI 3-as golfot.

"Fogyasztásbeli különbség egy 1.4 és a 2.5 között pedig majdnem a duplája!! Nem 1-2 liter.."

Ezen sokszor meglepődnek, de ez így nem igaz. Azonos kasztniban pl egy Mondeo esetében nem lesz 2 liternél több különbség az 1.6 és a 2.5 között. Egy 600 kilós Suzukit meg ne hasonlítsunk egy 1,5 tonnás 525i-hez...

Ha normálisan vezetsz egy nagy motoros autót, akkor annak sem vészes a fogyasztása, nyilván több de nem ilyen duplája meg triplája, mint az urban legendeknél. mert ugye az egész abból indul, hogy az 1.4-esek nem esznek csak 5 litert, a nagy motorosok meg 15-20-at. Pedig ebből egyik sem igaz :)

2013. ápr. 8. 11:26
 12/37 anonim ***** válasza:
59%
A nagy ccm igenis hogy jóval többet eszik, ha azt vesszük hogy megveszi a fiatal, és 90 százalékban városban használja. Mert pályán még oké hogy a 2.5ccm-es kocsit is le lehet vinni 6-7 literre, de városban úgy benyeli a 12-13 litert mint a huzat.
2013. ápr. 8. 16:40
 13/37 anonim ***** válasza:
12-es vagyok, és a hozzászólásomhoz tartozik hogy természetesen benzines autóról szólt az írásom.
2013. ápr. 8. 16:41
 14/37 anonim ***** válasza:
Nekem még nincs autóm, de nem sokára fogok venni és valószínűleg 25 év körüli lesz. Van köztük olyan, amelyik nagyon szépen karban van tartva és nem is eszik sokat. Az elsődleges magyarázat, amiért ilyet akarok venni, mert szeretni fogom, élvezni fogom, hogy vezethetem, nem menőzésből, meg hogy felvágjak vele, mert nem járok bulizni, barátaim sincsenek nagyon. Egyszerűen olyan autót akarok, amit odaadással fogok rendben tartani és örömmel ülök bele, akár szerelgethetem is. Nekem ezek a mai "szappantartó" formájú autók nem tetszenek, még belül se. Mindegyik ugyanolyan, régen még volt formatervezés...
2013. ápr. 8. 22:26
 15/37 anonim ***** válasza:

", de városban úgy benyeli a 12-13 litert mint a huzat."

Nemrég itt panaszolta valaki, hogy az Ignis is bekéri városban a 10 litert... Ahhoz képest nem sok.

2013. ápr. 9. 02:03
 16/37 anonim ***** válasza:
2800cm3-is BMW-m van,benzines. Városon kívül 5-6 litert fogyaszt,erre varjatok gombot:)
2013. ápr. 9. 08:05
 17/37 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta hogy városon kívül nem lehet levinni a fogyasztását egy benzinesnek. Gondolom a városi fogyasztását nem véletlenül nem írtad le nekünk.
2013. ápr. 9. 09:50
 18/37 anonim ***** válasza:
Én az enyémet szívesen megosztom. Az enyém is 2.8, igaz nem BMW, hanem Volvo S80 T6. Nekem a városi fogyasztásom, ha normálisan közlekedek akkor 11-13 liter ( város = Budapest IX. ker. ), ha nem normálisan, akkor 15 liter fölött. Ez ilyen, a lovak zabbal mennek :)
2013. ápr. 9. 18:38
 19/37 anonim ***** válasza:

ma 18:38

Te legalább korrektül leírtad azt amiről ez a kérdés szól, és nem arra akartál gombot varratni hogy városon kívül 6-7 litert fogyaszt.

Én a másik véglet vagyok, 1.7 isuzu dieselem van, nem gyorsul ezerrel, de ennek is 175 km/h a vége, csak lassabban éri el, de előnye meg városban 6.7 litert evett most télen, igaz hogy nem volt kemény tél. Néha én is vágyom a lóerőkre, de valamit valamiért. Kis családommal eljutok vele mindenhová.☺

2013. ápr. 9. 19:13
 20/37 A kérdező kommentje:

Igen, ez lett volna a lényeg. Nekem az 1.4-es Grande Puntom városban röhögve el van 6-7 literből. Ahogy írták a 2.8-as meg normálisan(!) közlekedve 11-13. Igencsak 2X annyi.

Én nem megyek sokat, átlag 2 ezret havonta.

Ha csak 5 liter különbséggel számolok az akkor is cca. 40-45 ezer Forint megtakarítás havonta!!! Abból azért sok mindenre jut.

Pláne a fiataloknál nem értem ezeknek a benzin temetőknek a népszerűségét, hiszen keresnek 100-150 ezret. Szinte csak a kocsira keresnek.

2013. ápr. 9. 19:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!