Sok fiatal miért vesz kezdésnek, öreg, sokat zabáló kocsit?
Ilyen kivénhedt 15-20 éves 320i, 525i-k, 1.8T Audik 10-12 literes fogyasztással. Eleve kevés a bevételük, miért nem egy olcsón fenntartható, '03 utáni, korszerűbb, takarékosabb kocsit vesznek?
Miért ezeket a pénztemetőket?
Igaz nem a #7-es vagyok, de mutass már nekem 700-ért normális '03-as kis fogyasztású autót. Ennyiért csoda, ha kapsz egy normális TDI 3-as golfot.
"Fogyasztásbeli különbség egy 1.4 és a 2.5 között pedig majdnem a duplája!! Nem 1-2 liter.."
Ezen sokszor meglepődnek, de ez így nem igaz. Azonos kasztniban pl egy Mondeo esetében nem lesz 2 liternél több különbség az 1.6 és a 2.5 között. Egy 600 kilós Suzukit meg ne hasonlítsunk egy 1,5 tonnás 525i-hez...
Ha normálisan vezetsz egy nagy motoros autót, akkor annak sem vészes a fogyasztása, nyilván több de nem ilyen duplája meg triplája, mint az urban legendeknél. mert ugye az egész abból indul, hogy az 1.4-esek nem esznek csak 5 litert, a nagy motorosok meg 15-20-at. Pedig ebből egyik sem igaz :)
", de városban úgy benyeli a 12-13 litert mint a huzat."
Nemrég itt panaszolta valaki, hogy az Ignis is bekéri városban a 10 litert... Ahhoz képest nem sok.
ma 18:38
Te legalább korrektül leírtad azt amiről ez a kérdés szól, és nem arra akartál gombot varratni hogy városon kívül 6-7 litert fogyaszt.
Én a másik véglet vagyok, 1.7 isuzu dieselem van, nem gyorsul ezerrel, de ennek is 175 km/h a vége, csak lassabban éri el, de előnye meg városban 6.7 litert evett most télen, igaz hogy nem volt kemény tél. Néha én is vágyom a lóerőkre, de valamit valamiért. Kis családommal eljutok vele mindenhová.☺
Igen, ez lett volna a lényeg. Nekem az 1.4-es Grande Puntom városban röhögve el van 6-7 literből. Ahogy írták a 2.8-as meg normálisan(!) közlekedve 11-13. Igencsak 2X annyi.
Én nem megyek sokat, átlag 2 ezret havonta.
Ha csak 5 liter különbséggel számolok az akkor is cca. 40-45 ezer Forint megtakarítás havonta!!! Abból azért sok mindenre jut.
Pláne a fiataloknál nem értem ezeknek a benzin temetőknek a népszerűségét, hiszen keresnek 100-150 ezret. Szinte csak a kocsira keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!