Lehet még ilyenkor tenni valamit?
Én egy 7 éves H Astrát vettem. Vásárlás után pár hónappal derült ki, hogy jóval nagyobb gondok vannak vele, mint hogy beázik.
Az eladó részben tájékoztatott, részben nem. Amiről tájékoztatott, arról is azt mondta, hogy egy pár ezer forintos alkatrészt kell benne cserélni és jó lesz. Szervizben állapotfelmérésen szintén ezt mondták. Ezzel szemben utólag kiderült, hogy az alkatrész nem cserélhető, a komplett nagyobb egységet kell kicserélni, aminek a költsége 200.000 Ft. Mikor szóvá tettem, hogy állapotfelméréskor nem erről volt szó, az volt a válasz, hogy ja, bocsi biztos elnézte a kolléga. Plusz egyéb apróságok, ami érdekes módon pont vásárlás után pár héttel hónappal ment tönkre...
A szerződésben benne volt valami olyan szöveg, nem tudom szó szerint idézni, de a lényeg: a vevő jelen megtekintett állapotában veszi meg az autót, utólagos reklamációnak nincs helye.
Egyrészt mivel használt autót vettem, belekalkuláltam, hogy lehetnek hibái, amire bizony költeni kell. Másrészt inkább lenyeltem ezt a pár százezres szervizköltséget és akkor tudom, hogy tutira jó az autó, minthogy évekig pereskedjek, bíróságokra járjak, ügyvédet fogadjak, stb, amiből vagy látok évek múlva pénzt, vagy nem.
Az aljával minden rendben van, ahogy benéztem a kerekek mögé, a sárvádőhöz, és az alja sincs kilyukadva, ma kiporszívóztunk belőle kb 3-4 liter vizet ! :S úgy beázott... a padlólemez nem rohadt (még), nem tozsdás egyáltalán. Valószínű, hogy tényleg garázsban volt tartva.
Amúgy belülről, a tűzfal felől is ázhatott be szerimóntem, mert mikor szedtük szét, a "szőnyeget", akkor onnan, felülről folyt befele a víz egy picit.
A másik dolog meg: 1.4 8V- c14NZ motoros, és mentem vele 80 km-t 10 literes fogyasztással !!! :S Létezne, hogy ennyit eszik ?! Egyik ismerősöméknek 2 ugyanilyen opeljük van, az egyik 8, a másik 16 szelepes, és elvileg egyik sem eszik 7-8 liternél többet 100-on ! igaz lenne ez? mitől lehet ekkora a fogyasztása?
Illetőleg a gumikéderek cseréje szerintetek megoldaná még a beázási problémákat?
U.I: Lehet fikázni nyugodtan..., hogy számolhattam volna ilyennel, stb... Igen, fiatal vagyok még, 20 éves, egy éve vagyok keresőképes. Próbaidőn voltam a munkahelyemnél, nemrég véglegesítettek, és eléggé spóroltam fél évig, hogy meg tudjam venni ezt az autót, volt olyan hét, hogy szinte csak zsömlét, a legolcsóbb párizsit ettem a koliban, és ásványvizet ittam. Nekem nem apuci tolta a *ggem alá a kocsit, hanem ÉN DOLGOZTAM MEG ÉRTE nem tudom, neked hogy esne, ha fél év kissé(néha meglehetősen) kemény spórolások árán megvennél egy autót, aztán kiderül, hogy egy kapal sz*r... biztos te sem csalódnál... szóval az olyan barom, lenéző, flegma válaszokat inkább hanyagoljuk, OK?!
A normális válaszolóknak pedig köszönöm a fáradozásait ! :)
u.I. 2: Kívánom a Kedves előző tulajnak, hogy azt a 400000 Ft-ot kórházra költse :@
Mikor megvettem, felhívtam, hogy amiért ilyen kurv* gerinces volt, elmondhatná , hogy mik a problémái IGAZÁBÓL, nem kell nekem papolni, mostmár voltam olyan hülye, és megvettem. Akkor mondta el, hogy a jobb oldali első ajtóüveg cserélve lett, gumikéderekkel együtt, illetve, hogy egy PICIT beázik a csomagtartó... hát közöltem vele, hogy azt a "pici" beázást én is észrevettem, és remélem nagyon boldog lesz az életben -.-"
Kérdező. Tökéletesen megtudlak érteni. Én is szívtam meg használt autóval. Nagyon is. Írod még a 10 literes fogyasztást 80 km-en. Hát kitudja mennyi baja van, milyen súlyosak, lehet egyfolytában ölnéd bele a pénzt és végén azt vennéd észre, hogy már kb. másfél milliódban van az autó és még mindig szar. Én azt tudnám tanácsolni, hogy így ahogy vagy, míg nem költöttél rá egy valag pénzt, nem szívtál vele, szóval így ahogy most vagy, még időben tedd le, bontsd szét, áruld alkatrészenként, annyi pénzt hozz ki belőle, amennyit csak tudsz!!! És legközelebb inkább spórolj többet és végy kb. 7-800 ezerért egy fiatalabb autót, de azután miután elvitted a magyar autóklubhoz műszaki átvizsgálásra, vagy valami komoly szerelő céghez műszaki felkészítésre, az utolsó csavarig nézess át máskor mindent. Ahogy így elnézlek, kitartó srácnak tűnsz, de tényleg azt mondom, hogy most még csak 400 ezret buktál, ne akarj többet bukni és ezt a pénzt is szedd vissza ahogyan csak tudod. Fentebb ugye leírtam, hogy alkatrészek eladásával.
Az eladóval egyébként nem akarsz semmit sem "csinálni"? Szóval azért jó nagy szemétláda g*ci volt... Én nem hagynám annyiban, az biztos.
Kérdező!
Kényszerített valaki rá, hogy autót vegyél?
Kényszerítettek rá, hogy pont ezt vedd meg?
Miért nem vittél el egy szakembert magaddal?
Amúgy miért gondolod a mai napig azt, hogy ennyi pénzért, egy "teljesen hibátlan, szinte null km-es autót" fogsz kapni??
Továbbá, ha parizeren éltél, hogy meg tudjad venni,
akkor most azért fogsz ezen élni, hogy fenn tudjad tartani!
Amúgy nehogy azt higgyed, hogy védem az eladót, de mégis mire számítottál??
Szerinted miért kerülnek újonnan milliókba?
Viccből?
Kell még nekem ez a rossz autó, mert ezzel tudok csak járni munkába. A munkahelyemre a lakóhelyemtől semmilyen tömegközlekedési eszköz nem közlekedik, és nem lenne túl jó naponta oda-vissza 13 km-t megtenni.
Az előző tulajnak meg az a szerencséje, hogy nem a munkámmal kapcsolatos illetékességi területünkön lakik, hidd el... kül. sz*pna, mint a torkos borz.
Utolsó válaszoló!
"Kényszerített valaki rá, hogy autót vegyél?" Lásd, előző válaszom.
"Kényszerítettek rá, hogy pont ezt vedd meg?
Miért nem vittél el egy szakembert magaddal?"
Igazad van.
"Amúgy miért gondolod a mai napig azt, hogy ennyi pénzért, egy "teljesen hibátlan, szinte null km-es autót" fogsz kapni?? "
Nem hibátlanra gondoltam, de neked sem esne jól, ha sok problémát elhallgatnak megvásárláskor. Azért volt garázsban tartva, hogy ne látsszon rajta a kőkemény beázás, ill. azért volt benne autóillatosító, hogy elnyomja azt az állott víz szagot szerintem. Már összeáll a kép, hogy mi-miért volt utólag.
Továbbá, ha parizeren éltél, hogy meg tudjad venni,
akkor most azért fogsz ezen élni, hogy fenn tudjad tartani! ---Erre magamtól is rájöttem -.-"
Amúgy nehogy azt higgyed, hogy védem az eladót, de mégis mire számítottál?? - biztos nem erre....
Szerinted miért kerülnek újonnan milliókba?
Viccből?- Szerinted miért nem vettem milliós autót?! Csak nem azért, mert nem volt rá pénzem ?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!