Hogy elehet hogy ugyan olyan típusú autón eltérő környezetvédelmi matricák vannak?
Vagy vissza minősített...
Valóban a vizsgán dől el ..hogy vissza mínősítik vagy sem
Ja és csak vissza lehet ,felfele nem !
Na, ezt nem is tudtam!
Akkor ha mondjuk vizsgán nem teljesíti azokat a követelményeket, ami a zöld plaketthez kell, akkor az nem is helyből bukás, hanem csak adnak helyette egy kék matricát?
Ez jár valami más következménnyel?
Nehogy elhidd! A műszaki vizsgán ha nem teljesíti az adott környezetvédelmi osztályra előírt értékeket, akkor nem minősítik vissza, hanem simán elbukik! Viszont nemrég változtak a környezetvédelmi besorolások, és műszaki vizsgán ezt korrigálják. Nekem novemberben a 18 éves autóm piros helyett kék címkét kapott, és amit most vettem, az is eggyel jobb besorolásba került, mint volt előtte.
Lehet, hogy amiket láttál rosszabb besorolással még nem voltak mostanában műszakin.
"A Nemzeti Közlekedési Hatóság központi kommunikációs és PR osztályának válasza Az 6/1990. (IV.12.) KöHÉM rendelet 5. melléklete határozza meg a gépjárművek környezetvédelmi besorolását. A rendelet az elmúlt 15 évben, azaz amióta az érintett gépjármű forgalomban van, módosult, konkrétan megváltoztak benne a kategória besorolások. A korábban 2-es környezetvédelmi besorolású jármű – a tulajdonos/üzembentartó kérésére – a melléklet 1 pontjában meghatározott alábbi feltételek teljesülése esetén − 4-es környezetvédelmi osztályba sorolható át."
Itt a teljes cikk:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!