Tönkre mehet-e a kézifék akkor ha erősen húzom be?
Figyelt kérdés
Anya azt mondja hogy a szerelő mondta neki hogy mivel múltkor, -szerintük- túl erősen húztam be a kéziféket, most javítani kellet mert hogy már nem is fogott semmit sem.. Bár szerintem ha annyira nem fogott volna akkor már 6x elgurult volna a kocsi a parkolóból.. Most akkor ez valami lehúzásos kamu a szerelőtől vagy valóban lehet ilyen következménye a kézifék erős behúzásának? Kérem valamelyest hozzáértők írjanak! Köszi!2013. ápr. 5. 17:25
1/7 anonim válasza:
Igen! A kéziféket finoman kell behúzni és ha érzed hogy már fog nem kell erőltetni mert vagy elszakad vagy elállítódik. Karosszérialakatos vagyok
2/7 anonim válasza:
Többféle hibát is tud okozni a túl erős "betépés". Pl. túlnyúlik a bowden és ez miatt már nem állítható, de akár el is szakadhat. Jellemző hiba még a dobfékeknél a dobok oválissá válása és ezáltal fékezéskor a "lüktető" fékpedál.
3/7 A kérdező kommentje:
Értem, akkor rosszul sejtettem:/ Köszönöm a válaszokat!! Ment a zöld
2013. ápr. 5. 18:13
4/7 anonim válasza:
nem kell erősen, inkább húzd be annyira hogy fogjon, és hagy sebességben az autót akkor tuti nem gurul el! ha meg valami lejtőn dombon állsz meg akkor ne úgy fékezd meg az autót hogy addig húzod a féket még megnem foja stabilan, hanem ha berakod 1-esbe mert akkor a legnagyobb a kompresszió vagyis nema kompresszió hanem az áttétel miatt abban a sebességben a legnehezebb tolni si! tehát legyen 1-esben és a kéziféket meg csak finoma húzd be!
5/7 A kérdező kommentje:
Rendben! Köszi neked is!
2013. ápr. 6. 08:30
6/7 anonim válasza:
Egyszer úgy behúztam ,el is szakadt a bovden..szóval igen :)
7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó: Hát én azért nem húztam be annyira:D de értem:)
2013. ápr. 25. 13:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!