Akksi töltés, hogyan?!
Kaptam kölcsön egy töltőt, német gyártmány(Absaar). Lehet vele 6V / 12V-vel tölteni(egy kapcsolóval lehet a két állás között váltani). Az akksim Exide Classic EC440 44Ah 360A(en) 12V. (savas) csutkára lemerült..
Akitől kaptam azt mondta a 6V-s álláson töltsem, de nem inkább a 12V-n kellene?!
Továbbá van egy Amper mutatós visszajelzője, ami nem mozdul el nulláról, jól van ez így? Tölt egyátalán?Vagy csak a mutató szar?
(igen, be van dugva, kap áramot, zizeg is halkan, piros a pozitívon, fekete a negatívon)
Köszönöm előre is a segítséget!
átnyomtam 12-re, az ampermutató elkezdett mocorogni,de még mindig nullán..rezeg kb. úgy tudom leírni..
sajna nincsen eszközöm, amivel megmérhetném
Függőlegesen volt a töltő, most 'lefektettem', normál vízszintes állapotba, 1 ampert mér most (0-3 sávozás egyharmadánál áll)
Így most már jó lehet?! Mennyi lenne az egészséges amper állás? Lehet halott már az akksi, amolyan utolsó esély ez a töltés most neki.. ha nem lesz jó veszek újat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!