Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akksi töltés, hogyan?!

Akksi töltés, hogyan?!

Figyelt kérdés

Kaptam kölcsön egy töltőt, német gyártmány(Absaar). Lehet vele 6V / 12V-vel tölteni(egy kapcsolóval lehet a két állás között váltani). Az akksim Exide Classic EC440 44Ah 360A(en) 12V. (savas) csutkára lemerült..

Akitől kaptam azt mondta a 6V-s álláson töltsem, de nem inkább a 12V-n kellene?!

Továbbá van egy Amper mutatós visszajelzője, ami nem mozdul el nulláról, jól van ez így? Tölt egyátalán?Vagy csak a mutató szar?

(igen, be van dugva, kap áramot, zizeg is halkan, piros a pozitívon, fekete a negatívon)

Köszönöm előre is a segítséget!

2013. ápr. 2. 12:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha 12 voltos akkor még jó hogy 12őn töltsd.
2013. ápr. 2. 12:43
 2/5 anonim ***** válasza:
12V-os állásban töltsed! Viszont nem jelent jót, ha az ampermérő nem mutat semmit. Egy multiméterrel ellenőrizd, hogy folyik-e áram.
2013. ápr. 2. 12:46
 3/5 A kérdező kommentje:

átnyomtam 12-re, az ampermutató elkezdett mocorogni,de még mindig nullán..rezeg kb. úgy tudom leírni..

sajna nincsen eszközöm, amivel megmérhetném

2013. ápr. 2. 12:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Függőlegesen volt a töltő, most 'lefektettem', normál vízszintes állapotba, 1 ampert mér most (0-3 sávozás egyharmadánál áll)

Így most már jó lehet?! Mennyi lenne az egészséges amper állás? Lehet halott már az akksi, amolyan utolsó esély ez a töltés most neki.. ha nem lesz jó veszek újat!

2013. ápr. 2. 13:03
 5/5 A kérdező kommentje:
azóta szépen lassan kúszik felfelé a mutató, mostmár kb. 2,5-nél van!
2013. ápr. 2. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!