Műszaki vizsga,52 e Ft-ot kértek, átverés?
Attól félek, hogy átvertek, nem értek a műszaki vizsgához és ezt kihasználták. E hó 25-én du odavittem egy kisvárosunkban található autószerelő műhelybe az autómat, másnap telefonáltak, hogy kész. Kérdeztem, mennyi pénzt vigyek, akkor mondták a 52 e Ft-ot. Már akkor sem tetszett, rákérdeztem és később személyesen is, erre számlákat mutogattak, illetve kirészletezték nekem, hogy mi mennyi. Akkor sem éreztem kielégítőnek, OK, volt anyagköltség, meg azt mondták, hogy számlát írtak róla és azért meg óradíj stb. Az a bajom, hogy van az a díj, ami a személygépkocsikra vonatkozik, és 22 e Ft körül van. Én erre az összegre számítottam, és ami még kérdés nekem, hogy ebben a 22 e Ft-ban benne van a Közlekedési Hatóságnak fizetendő díj, illetve hogy van ez, hogy van egy ilyen, legalábbis tavalyelőtt egy másik helyen külön volt pár napos eltéréssel, hogy vizsgára felkészítés. Külön pénzért? Ez legális, illetve minden helyen ez van és külön pénzt kérnek érte vagy ha valaki férfi vagy haver, akkor ez ingyen van? Engem úgy gondolom, átvertek.
Van az a zöld számla, na, azon szerepel,hogy műszakira felkészítés, vizsgáztatás: 14500 Ft, alatta anyagköltség (izzók, ablaktörlő lapát, fagyálló, szélvédőmosó folyadék), összegezve 22925 Ft, ÁFÁ-sítva 29115 Ft. Ezt elfogadnám. DE! Van egy másik papír, fölül a főcím vagy mi a bal fölső sarokban: Nemzeti közlekedési hatóság, megnevezés: vizsgálat M1 kateg. jmű, és M1 és N1 kateg. jmű pótkocsija időszakos műszaki v. Tehát ez is az egyik kérdésem, hogy ez nem kellett volna, hogy benne legyen abban, amit a zöld számlán látok?
Ezenkívül van egy harmadik papír, fölül szállítóként megnevezve O Kft, kisvárosunkból egy autószalon, a körbe zárt villám jelével. Vevő ugye én. Tételek: időszakos műszaki vizsgálat-tanúsítvány díj 8763 Ft,alatta szervizkedvezmény időszakos műszaki vizsgálat díjából -2002 Ft, alatta tanúsítványadói díj,hatósági vizsga kiegészítő díj M1 járműkategória: 6738 Ft. Összesen 13500 Ft. Az a bajom, hogy a három papíron mindegyiken szerepel ilyesmi sor,hogy műszaki vizsga, vagy vizsgálat. Ezt most háromszor számolták el, és így jött ki a 29115 Ft plusz 9550 Ft plusz 13500 Ftból összesen 52165 Ft. Akkor mi van azzal, hogy a ilyen szgk-k műszaki vizsgáztatásának díja 21290 Ft. Valaki legyen szíves segítsen, és abban is esetleg, hogy visszaélés esetén hova fordulhatok.
Nem tudom nő vagy-e vagy férfi..
én nő. de ha ilyen számlát adtak volna a kezembe,rendőrséget kihívom.. mi van ebbe 57E?????????????? úristen..
én miskolci vagyok,de 25 a műszaki,és ha valamit cserélni kell 10-15 max.. menj be a nem is tudom hogy hívják.. polgármesteri hivatal vagy valami ilyesmi.. sztem téged jól átvertek ne haragudj meg :S a lámpa meg ilyenek egy 10-esből kijönnek.. max 15........ esetleg rendőrség..
Alapvetően a vizsgának van egy hatósági díja. Ezen felül a szerviz kért a felkészítésért díjat (cserélt alkatrészek, ezek munkadíja.) A legtöbb helyen csinálnak egy előműszakit, amit még nem az éles rendszerben megy, de ugyanaz. Ezért is kérhet díjat.
Ettől függetlenül az összeg sok, de az, hogy többször fel van tüntetve, hogy műszaki vizsga díja alapvetően nem feltétlenül átverés, mert ugyebár van a vizsgának egy hatósági díja, ők pedig ezen felül felszámoltak X összeget, hogy ezt a vizsgát végrehajtották.
A vizsga díja tényleg kb 21000Ft. Nade ha nincs olyan műszaki állapotban, akkor nem megy át azon a vizsgán, és a díjat akkor is ki kell fizetni. A vizsgára felkészítés egy ellenőrzésből és az esetleges alkatrész-cserékből áll. Ennek van munkadíja, gondolom te sem várod el, hogy ingyen dolgoztassanak. Az alkatrészeket is meg kell venni...
Az O kft-s és az NKH-s papír összetartozik. A számla a műszaki vizsgáról szól, és azért közvetlen a te nevedre, mert te vagy az autó tulajdonosa/üzembentartója. Ez elvileg egy ún. vizsgalap, nem számla, azt nem az NKH adja ki, hanem az, aki a vizsgát ténylegesen csinálta.
Ami szerintem sok, az a szervíznek a díja, ha tényleg csak azokat cserélték, amiket írnak. Plusz ezek közül van, ami műszakira tök fölösleges.
jóóól átvertek. Mondd is meg nekik, hogy most jól jártak, de alapvetően lehúzhatják a redőnyt,mert:
1. soha többé nem mész oda vizsgáztatni
2. minden ismerősödnek elmondod, hogy mondják meg az ismerőseiknek hogy ne menjenek oda.
Ha így is megérte nekik az a 20ezer, akkor hajrá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!