Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diesel motor hogy alakithato...

Diesel motor hogy alakithato át lpg re?

Figyelt kérdés
Diesel motor alakithato e LPG re? Ugy gondoltam el hogy pàrologtatos gàzszett mind a benzinüzemü motroknàl, bosspunpa hejére gyujtàseloszto, porlasztok hejére gyujtogyergyàk, szivotorokba gàzszabàjzo lepke, mind a karbulàtorban! Elvileg diesel motrok alakithatok teljes LPG üzemre, cs gondolom elektronikus adagolàsvezérlésel, meg injektoros befecskendezésel! De ijen "primitiv "modon megoldva mi a véleményetek? Müködne e? Vagy motorhatàsai mik lehetnek? Kösz elöre is a segitséget :-)

2013. márc. 28. 22:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
De a hidrogén az nem pb gáz annak sokkal több a calóriája jobb mint a benzin és a dízel de a pb gázos vagyis a gázos autók már nem költségkímélőek mert felnyomták az autó gáz árát rendesen:)
2013. márc. 28. 22:38
 12/19 anonim ***** válasza:

Vegyeshajtááás? Kamionban? Egy ilyet sem láttam még, olyat sem hogy kamionba LPG-t töltenének. Olyat igen mikor a pilóta benzint nyomott bele tévedésből, de akkor tanultam is pár új káromkodást.

Viszont a dízelmotor teljesen gázüzeművé alakítása a technológiai sajátosságok miatt igen nehezen kivitelezhető, gyakorlatilag lehetetlen. A gyújtásrendszer hiányán kívül a magas kompressziós végnyomás is problémát okoz, ezen bukik is a mutatvány, a teljes motor és szelepvezérlés-átalakítást már nem is említem.

2013. márc. 28. 22:43
 13/19 A kérdező kommentje:
Macilaci08 - tàn literre nem fogyasztana többet, söt ..,meg nàlunk a diesel, benzin 1,5 euro, az lpg gàz literje meg 80 cent!, szoval szinte fele .. egy kis fogyasztàsu benzin -gàz üzemü kocsim van de szinte filérekböl közlekedek igy! De ez munkagépbe menne, szoval ahol 50 -100literekröl van szo naponta! Tankolàs megoldhato, az a része megoldot..:-)
2013. márc. 28. 22:44
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan ilyen átalakításon gondolkodol? Ennyi ésszel? A helyesírásodtól a sírás kerülget!
2013. márc. 29. 05:04
 15/19 anonim ***** válasza:

Hát ezen besírtam. Pár kérdés :

1.,Mint ahogy előttem is írták a kompresszió viszony...azt hogy oldod meg ? Veszel/csinálsz csökkentett kompressziót dugattyúkat ?

2.,Hogyan írod meg a gyújtás programot? Esetleg mechanikus gyújtást alkalmazol ?

3., Min keresztül jut a gáz az égéstérbe,illetve mekkora mennyiségbe? (Felteszem egy személy autó befecskendező rendszere nem elégíti ki egy munkagép üa. igényét,főleg terhelésen).

Tehát nem tudjuk , az elégséges befecskendező rendszer méretét sem .

4.,Az injektorokat/befecskendezőt hogyan faragod be ? Tervezel üzemanyag hidat is hozzá ?

5.,Miért nem tudsz helyesen írni ?

6., Szerintem ezt hagy szakemberekre (pl.gépészmérnökök) lehet ,hogy ők jobban értenek hozzá mint Te.

2013. márc. 29. 15:33
 16/19 A kérdező kommentje:
Mehanikus gyujtàs lenne, gàzpàrologtatos megoldàs, szoval a levegövel jutna be az üzemanyag! A mennyiségét, meg a konpreszio problémàt a szivotorokba elhejezet "gàzlepkével "szabàjoznàm mind amik a karbulàtorokban is vannak (cs persze a szivotorokhoz méretezve), ja és tàn gyözné az adagolàst, ha pl egy 3000köbös benzinmotornàl gondnélkül müködik, ami joval nagyob fordulattartomànyba is dolgozik (ez se sokal nagyob..),ha meg bevàlik és nagyob köbcentire is lenne szerelve lehet dupla pàrologtatot hasznàlni..., ja és a leglényegeseb, tanult nyelvem a magyar, igy a hejesiràs hagy kivetnivalot!! :-D kül gépésztechnikus szakon fejeztem, igy egy picit konyitok pàr dologhoz :-p
2013. márc. 29. 22:01
 17/19 anonim ***** válasza:
Gondolom a Nagy Románia valamely tanintézetében lehettél hallgató. Szekér építés szakon. Megtarthattad volna a jogviszonyt! Maradhattál volna hallgató mert annyi hülyeséget beszélsz az "ötleteidről".
2013. márc. 29. 22:25
 18/19 anonim ***** válasza:
Na ez az, hogy csak egy picit konyítasz a dolgokhoz:D Az ilyen ötletek megvalósítása nem a te feladatod, téged csak arra tanítottak meg és csak ahhoz van elég tudásod, hogy használd a meglévő technológiákat.
2013. márc. 30. 06:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Mi alapján számolod ki az optimális égéshez szükséges gáz/levegő mennyiséget? Szerintem 1-2 blokkot meg fogsz sütni,de te tudod. Mutattam gépészmérnök ismerősömnek az elgondolásod,még most is röhög rajta. Mondjuk ennyi erővel építhetnél atomerőművet is :D
2013. márc. 31. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!