Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Diesel motor hogy alakithato...

Diesel motor hogy alakithato át lpg re?

Figyelt kérdés
Diesel motor alakithato e LPG re? Ugy gondoltam el hogy pàrologtatos gàzszett mind a benzinüzemü motroknàl, bosspunpa hejére gyujtàseloszto, porlasztok hejére gyujtogyergyàk, szivotorokba gàzszabàjzo lepke, mind a karbulàtorban! Elvileg diesel motrok alakithatok teljes LPG üzemre, cs gondolom elektronikus adagolàsvezérlésel, meg injektoros befecskendezésel! De ijen "primitiv "modon megoldva mi a véleményetek? Müködne e? Vagy motorhatàsai mik lehetnek? Kösz elöre is a segitséget :-)

2013. márc. 28. 22:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
2013. márc. 28. 22:01
 2/19 anonim ***** válasza:
53%
Felejts el. De tényleg.
2013. márc. 28. 22:04
 3/19 mashine monsters válasza:
többe kerülne a leves mint a hús
2013. márc. 28. 22:06
 4/19 A kérdező kommentje:
Van a neten ojan cik ami szerint màn megcsinàltàk, és müködik is, de lényegesen olcsob üzemanyagköltség el! Meg tàn eröseb is lett, de ez jelen esetbe nem lényeg -cél! Ha nem, akkor miért nem? Én igy belegondolva nemlàtok akadàjàt h müködjön..
2013. márc. 28. 22:11
 5/19 szántóvető ***** válasza:
hát ez elég érdekes,szép dolgokat írnak róla.csak azt nem értem hogy hogyan csökken a fogyasztás mikor egyszerre kap gázolajat és gázt a motor.de itt olvashatsz róla bővebben: [link]
2013. márc. 28. 22:13
 6/19 A kérdező kommentje:
Hàt nemkerülne sokba, mert diesel motrom e célra van, gàz szettem is konplet, meg gyujtàselosztom is, màs meg nagyon lényeges költség nincs, cs egy kis eszterga munka..:-p nem kellene h mindez hivatalosan legyen benne, szoval ezsem kerülne pénzbe! :-)
2013. márc. 28. 22:17
 7/19 anonim ***** válasza:
Amúgy tényleg van olyan hogy csak gázzal megy adízel kocsi simán de szerintem ugyan úgy van mint abenzin gázos autóknál hogy gázból legalább 3 literrel többet eszik az autó.Mellesleg már nem olyan mint régen hogy akinek volt gázüzem az autójában az fillérekból járkált és kuvára le kakikílta afogyasztást mikor kevesebb mint fél áron tankolt abenzinhez és a gázolajhoz képest.Már nem olcsób sokkal a gáz abenzintől és agázolajtól kb ugyan ott van az ember mint ha arendes üzemanyagott tankolnád akocsiba mint ha agázzal vacakolsz mert abból lényegesen többet fog enni mint a benzinből vagy a dízelből.
2013. márc. 28. 22:20
 8/19 anonim ***** válasza:
Ezt olvassátok: m.totalcar.hu/magazin/technika/2011/03/30/magyar_fejlesztes_gazt_a_dizelbe/?rnd=366
2013. márc. 28. 22:31
 9/19 A kérdező kommentje:
Szàntovetö - te amiröl beszélsz az a" vegyeshajtàs ",ezt kamionokba szerelik föképp, és tàn 15% a költségmegtakaritàs, a job égés következtébe, az Lpg plusz energia, eleve annyival keveseb gàzolaj kell, meg a gàz leköti a gàzolaj cseppecskéket a hengerbe, tökéleteseb keveréket létrehozva ezàltal a halmazàlapota véget, igy tökéleteseb az égés, növegszik a teljesitmégy, csökentve az el nem égetett ûzemagyagmennyiséget, ezàltal csökentve a fogyasztàst, igy a költcséget, ezen az elven müködnek a hidrogéngeneràtoros motrok is, cs ez nemannyira maceràs, meg nem fagy be... :-) de én nem ezt akarom!, ful gàzüzemüre alakitani! Egy màsik sikeres àtalakitàs soràn egy horvàt enber 30 % os megtakaritàst ért el, ami az amugyis kedvezöb diesel esetében elég jo szerintem! :-)
2013. márc. 28. 22:34
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Fölösleges... Amúgy meg egy dízel motort akarnál átépíteni... Nem ésszerűbb olyat venni?

Te jó ég az az írás...

2013. márc. 28. 22:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!