Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » MIért nem jók a LED-es helyzet...

MIért nem jók a LED-es helyzetjelzők?

Figyelt kérdés
vettem az autómba ledes helyzetjelzőket, a sima helyett, mert jobban mutat, de 3-4 nap után, vagy max egy hét, és nem világit, kiég, vagy nemtudom mi van vele. a másikakkal nem csinálja, azok birják időtlen időkig. nem hinném hogy azért van mert rossz minőségű a ledes, mert a másik autónkba már 3-4 éve bent van, és még mindig világit. mitöl lehet ez ?
2013. márc. 28. 08:30
1 2
 1/13 Drigxi válasza:
Generátor túltölt,túláramot kap,amire a led érzékeny.
2013. márc. 28. 08:43
 2/13 schocko ***** válasza:
0%
...én úgy tudom a led nem tud kiégni...
2013. márc. 28. 08:58
 3/13 anonim ***** válasza:
Már hogy a fenébe nem tudna kiégni? Csak nem az a folyamat játszódik le, mint az izzók esetében. (Itt a P-N átmeneti réteg szűnik meg túlfeszültség, vagy zárirányú feszültség hatására, és a dióda használhatatlan lesz)
2013. márc. 28. 09:42
 4/13 schocko ***** válasza:
egy igazi led az elhalványul idővel...
2013. márc. 28. 10:30
 5/13 anonim ***** válasza:

Vegyél 12 Voltos stabilizátor IC-t.

A generátor ugyanis nem 12 Voltot állít elő, hanem 13-14 Voltot.

2013. márc. 28. 12:48
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem homasitás vacak kell, hanem normális ledes fényforrás, amiben van _áram_szabályzás (ledmeghajtást nem feszültségre, hanem áramra stabilizálunk). Persze ezek drágábbak mint a csilivili filléres vackok, cserébe sokáig működnek, meglehetősen nagy fényerővel.
2013. márc. 28. 14:36
 7/13 anonim ***** válasza:
előtét ellenállás megoldja a gondod.
2013. márc. 28. 17:51
 8/13 anonim ***** válasza:
Az...előtét ellenállás...ja...Istenem...
2013. márc. 28. 21:19
 9/13 anonim ***** válasza:
Mégis hogyan csökkented a LED-re eső áramot?
2013. márc. 28. 21:31
 10/13 anonim ***** válasza:

Nem csökkentem. Olyat veszek, ami 8-25 voltig elmegy bármekkora feszültségről.

Barkácsoltam már analóg áramgenerátoros led fényforrást kocsiba, de az egyedi gyártás, macera, kis méretben, szóval nem ideális a házilagos elkészíthetőség. Igen, megvettem a minőségi kínait, és meg vagyok vele elégedve.

De a saját gyárású korábbi helyzetjelzők is évek óta gond nélkül működnek. Hátsó ködlámpák, tolatólámpák szintén.

Akinek meg legalább egy halvány lövése van az elektronikáról, nem ír olyat, hogy "mégis, hogy csökkented az áramot?", hanem szép csendben figyel, hogy mit írnak azok, akik láttak már élőben pákát, műszert.

Itt alul már a válaszok vannak úgy tudom, nem az értetlenkedő kérdések.

2013. márc. 28. 22:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!