Nekem kell fizetni?
D
Az a baj h az átírás elég sok pénz ezért nem vállalják át, már az valami ha valaki az eredetiség vizsgálatot állja eladás előtt
Ez nagyjából olyan, mint a pizza...
Pizza 5000 Ft + szállítás 1000
vagy
Pizza 6000 Ft + szállítás ingyenes.
nagyon nem mindegy. Szóval olyan nincs, hogy neked az eladó fizeti ki! :)
A vevő költsége az átírás, hiszen ennek során a nevére íratja az autót, ily módon értelemszerűen neki van köze ehhez a procedúrához, nem az eladóak. Az eredetiségvizsgálatot is a vevőnek kell állnia. Azt is, ha elviszi a vevő állapotfelmérésre azt az autót, amit meg szeretne venni. Ez utóbbi eseteket is meg lehet érteni, mert mi van, ha valamiért visszalép a vevő, akkor az eladó számára az egész ablakon kidobott pénz.
Vigyázni kell az alkudozással, mert már sokan szemtelenségnek veszik, ha valaki ezeket is bele akarja alkudni az árba. A kereskedők körében sem divat már átvállalni az átírást, és az eredetiségvizsgát.
Kedves 6-os válaszoló.
Az eredetiségvizsgálatot nem a vevőnek kellene állnia. Ez csak egy rosszul bevett szokás, de az eredetiségvizsgálat "célja" hogy lopott autót ne lehessen eladni, és így azt az eladónak kellene megcsináltatni még az eladás előtt. Csak ugye az állambácsi nem foglalkozik ilyen aprósággal, nem foglalta törvénybe hogy ki csináltassa a vizsgálatot mert neki megvan a bevétele akárki is fizeti be azt a 18-20 ezer forintot. Csak ha valaki lopott autót vesz, akkor azután meg rohangálhat a pénze után.
kedves hatos, nagy marhaságot írtál..
megveszem az autót, és utána viszem eredetiség vizsgálatra? vásárlás után állapotfelmérés...?
az átírás költsége viszont a vevőé, persze, ha megvehető...nem lopott, és stimmel az ígért állapot.
09:13
Én értem hogy a hatos hogy gondolta, és abban igaza is van hogy a gyakorlatban a vásárlások 90%-nál az eredetiségvizsgálatot a vevő szokta csináltatni, ami persze nagy hülyeség, de így van a gyakorlatban.
09:13
Ja, és a hatos az állapotfelmérést a vásárlás előttre írta írta. Legalábbis a szövegkörnyezetből ez jön le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!