Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen adókat kell fizetni...

Milyen adókat kell fizetni évente egy autó után?

Figyelt kérdés
szeretnék venni kocsit, de nem tudok eligazodni a rengeteg fizetendő dolog között, ha lehet akkor pontosítsátok nekem összegekre.
2013. febr. 27. 20:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Kötelező biztosítás és baleseti adó.

Összegre nem tudom pontosítani mert a biztosítás teljesen egyéni és autófüggő, a baleseti adó pedig ennek bizonyos százaléka

2013. febr. 27. 20:33
 2/13 Joci84 ***** válasza:
50%
súlyadó, ez a kocsi súlyától függ, de átlagba 5-10 ezer fél évente! Ezt a csekket majd küldik postán! Fizetned kell kötelező biztosítást, amihez hozzá adják a balesetadót, de ha a biztosításkalkulátorral kiszámoltatod mennyi a köteleződ, abba már autómatikusan bekalkulálja a balesetadót!
2013. febr. 27. 20:35
 3/13 anonim ***** válasza:
41%
Teljesítményadó? Ezt gondolom kitaláltad mitől függ... Bár összevonták már az autó tömegével. Egyébként undorító ez a dolog szerintem, de ez már off volt.. Bocsi :)
2013. febr. 27. 20:36
 4/13 A kérdező kommentje:
de olvastam még súlyadó, teljesítményadó,
 5/13 anonim ***** válasza:
[link] egyszer kifizeted és annyi,pontos összeg
 6/13 anonim ***** válasza:
85%

Akkor sorban:

Vásárlás után közvetlenül kell kötni egy biztosítást (KGFB), ami lehet évi 10000-100000-ig bármennyi, mert az üzembentartó személyétől, a lakhelytől, kortól, nemtől, a jármű teljesítményétől, és a biztosítótól is függ!

[link]

Utána kell egy eredetiség vizsgálat (mert az évek során átkerült a vevőhöz ez is) ami nekem pl. hétfőn 18500-ba fájt.

Következik az okmányiroda: A szerzési illeték (ex. átírási díj) is függ a jármű korától és teljesítményétől. Vegyünk egy közepest: 40000 Ft.

Forgalmi, törzskönyv kiállítás: 12000 Ft.

A vétel évében még az előző tulaj fizeti a teljesítmény adót (önkormányzat) a következő évtől már te. Ez is 15-20 ezer.

Az üzemanyag árban van útadó, jövedéki adó, ÁFA, stb...

2013. febr. 27. 20:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Amit jelenleg teljesítmény adónak neveznek, az volt régen a súlyadó! Súlyadó már nincs (Személyautóra)!
2013. febr. 27. 20:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Tényleg: a baleseti adó! Ez a biztosítási díj 1/3-a pluszban, és a biztosító szedi be.
2013. febr. 27. 20:41
 9/13 A kérdező kommentje:
ha én használtan veszek egy kocsit például 400 000-ért akkor még vagy 100 ezret rá kell tenni az adókra?
2013. febr. 27. 20:45
 10/13 anonim ***** válasza:
71%
"súlyadó, ez a kocsi súlyától függ" Dehogy is! Kell a kötelező, a "súlyadó" aminek nincs köze a súlyhoz, a többi csak egyszeri kiadás. Nagyon sokat segítene ha leírnád a kocsi paramétereit, illetve hogy hol laksz és nő vagy-e vagy férfi, és van-e valami plusz ami kedvezményre jogosít.
2013. febr. 27. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!