A nőknek miért megy rosszabbul a vezetés?
Saját magam példáját tudom felmuatatni, 28órám volt és még mindig határozatlan vagyok, sok mindentől félek.
Nem megy hogy egyszerre mindenre figyeljek,pedig a nők, elvileg többfelé tudnak figyelni, úgy látszik erre nem érvényes.
Sok honlapon olvastam, hogy a NŐK-nek nehezen megy! MIÉRT?
Én azt hallottam, hogy azért megy nehezebben a vezetésnek ez a része, mert a nők térlátásért- és tájokozódásért felelős agyi területeik kevésbé aktívak, mint a férfiaké. Vagyis parkolás, előzés során, nem tudják pontosan, hogy hol is az autó, és a kocsi kanyarodási ívét is pontatlanabbul tudják megbecsülni, akárcsak azt, hogy előzésnél befér-e még.
Nem vagyok hímsoviniszta, és az is igaz, hogy régebben élesebb volt a határvonal női és férfi vezető között, ma már eléggé vegyes az összetétel mindkét nemnél.
" Nos ez általában azoknak elég teljes mértékben, akiket már a tanfolyam előtt is kivittek a szülei a földútra tanulgatni."
Ez nem igaz. Jogsiszerzés előtt is vezettem, mondhatni azt hogy heti rendszerességgel, hegyre fel-le, erdőben, offroad féleség stb. A gond csak az volt hogy több rosszat tanultam mint jót, tehát újra kellett tanulnom kormányozni stb.
A nőkre visszatérve, anyám is azzal jön hogy több mindenre figyel, ezért nem megy neki úgy(sehogy) a tolatás.
betolatok utánfutóval kb. mindenhova, igaz nem foglalkozok mással, csak a két tükörrel, ő meg simán nem tud betolatni, mert mindenre figyel, csak arra nem, hogy hol van az autó. Nem tudja 1 dologra összpontosítani az agyát.
Amúgy nem vezet annyira rosszul, de ha egy út alkalmával 1-nél többször kell parkolni, akkor már vége a világnak.
Az a 28 óra pedig nem kevés, annyiból már le lehet vizsgázni, de ahhoz tudni is kell, de nem nagy ördöngősség a B kategória, ha azt nézed mennyi ember van kint az úton akiknek nem kellene ott lenniük a vezetésük alapján, mégis van jogsijuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!