Hány évesen érdemes elkezdeni a vezetést? Kb. meddig tart az elméleti illetve a gyakorlati oktatás?
Felteszem meg van a KRESZ vizsgád.
A szabályok szerint a gyakorlati oktatást is csak a 17. születésnapod után kezdheted el. Persze van olyan suli, ahol elkezdheted előtte pár nappal, csak persze azt feketén.
Valóban attól függ, mennyi időd van neked, illetve mennyi az oktatónak, illetve milyen képességekkel rendelkezel, mennyire tanulod könnyen a dolgokat. Nekem 1 hónapig tart a gyakorlati oktatás elvileg, ismerősömnek bő 2 hónapig tartott.
nem
16 és 3/4 évesen rakhatod le a KRESZT- és 17 évesen kezdhetsz vezetni
Az első KRESZ órámtól a jogsim kézhezvételéig 3.5 hónap telt el.
Az elmélet 10 órából áll. Mi heti 3 nap toltuk + volt 1 ingyenes plusz óra amikor gépen is gyakorolhattunk az oktatóval. Vizsgával együtt ez megvolt 1 hónap alatt.
Gyakorlat: kötelező 30 óra, 20:10 arányban (hogy a rutin vagy a forgalom a több azt most meg nem mondom). Én 2 órát vezettem 1 nap, szóval 5-10 alkalommal mentem.
Elsősegély.: mi 3x voltunk ösz-visz, alkalmanként vagy 2-3 órát. 2 hét alatt letudtam.
Ezután még el kellett menni a vizsgaközpontba, hogy elkészítsék a papírjaimat + okmány iroda. Ezzel is elment vagy 2.
Az oktató általában jobban szeretik, ha ők tanítják a tanulót vezetni. Akkor csak az ő utasításait követi és a tanuló sem zavarodik bele a különböző utasításokba. Persze attól, ha van lehetőséged szülők, haverok kocsijával gyakorolni tedd meg nyugodtan. Azzal is csak több lesz a rutinod és kevesebb lesz rá az esély, hogy a vizsgán elhúznak. :)
És még valami, mire végeztem az egésszel cirka 160.ezrembe fájt, ezelőtt 3 évvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!