Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen traktort vegyek?

Milyen traktort vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Örököltem egy 16 hektáros tanyát, és úgy gondoltam ki fogok oda költözni, vasút mellet van, így nem gond a munkába járás.

A leendő feleségemmel össze fogunk házasodni, melyiket válasszam egy esküvő, vagy egy traktor?

És milyen traktort vegyek?

Több helyen olvastam ezeket itt az oldalon is, sokak ajánlották ezeket a gépeket:

MTZ 50 megnéztünk szerelővel egy ilyet, és azt mondta nagyon megéri megvenni 1976-os évjáratú 700.000 Ft, ér eladó. 50 Le

MTZ 52 50Le

MTZ 80 Szintén kivizsgált gép 900.000 Ft 80 Le

MTZ 82 Nagyon jó állapotó 1.300.000 Ft 80 Le

Ezek a típus MTZ-ék van minden tanyasinak otthon, a környékemen.

Hát esetleg, akarok egy nagy gépet:

T150 2.000.000 de van 1.500.000 ért is. Jó állapotú, műszakis. 150 Le

K701 5.000.000 Ft, műszakis, kiváló állapotú 300 Le

Ezek a gépek mind jó állapotúak műszakisak ,szerelővel voltunk ézni őket, így nem verhetnek át minket annyira.

Autó már megoldva ,egy Lada 1500-as, 200 ezer Ft ért.

Tapasztalatok is jöhetnek velük kapcsolatban, Pl .: drágák hozzájuk az alkatrész?

2013. márc. 22. 13:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

"és mégiscsak 80 Lóerő."

72 körül van max., az is csak a főtengelyen. :)

"Esetleg vegyél UE-28-as Dutrát."

Jó fogású gép, de ez inkább hozzáértőknek való, az alkatrész is ritka, meg azért nem talajmunkára való, főleg ennyi idősen!

2013. márc. 24. 22:44
 22/26 anonim ***** válasza:
Minek egy MTZ 82 traktortol nagyob géppp??? 16 hektára! Fölösleg! Inkáb vegyél melé egy kiseb gépet könyeb munkákra!
2013. márc. 26. 11:36
 23/26 anonim ***** válasza:
Egy 82-es MTZ-vel 30 hektár földet is meg lehet művelni.. Minek a marha nagy dög? Felesleges. Kell egy 3 fejes eke,kistárcsa,kultivátor,műtrágyaszóró,gabona és szemesvetőgép,pótkocsi,magágykészítő. Ha ezek megvannak,azt a 16 hektár földet röhögve megműveled. Alkatrész sem húzós. (Mi van ha mondjuk a K700 defektet kap? :)
2013. júl. 26. 20:42
 24/26 anonim válasza:
Üdv! Ennyi földhöz nem érdemes nagy gépet venni. Egy MTZ 80-s Bőven elég. Nem hajt az eleje. De hidd el nekem. Az elejével csak baj van. Az MTZ-t nem talajmunkára szánták. Mi egy MTZ 80-s al és egy MTZ 50/80-s öszvér traktorral 70-80 ha szántót művelünk ekékkel, tárcsákkal, stb. Egyébként, amiket felsoroltál itt elég drágán adják őket. Átlagárak a következőek. Kisfülkés MTZ 50- 300.000 Ft-nál többet nem igen érdemes adni. 80-ért max 400-450 ezer Ft. Első hajtásos MTZ-t veszel annak az elejét szétkúrja a folyamatos erőlködés. Nem érdemes... Azt csak újonnan (Permetezésre, könnyű talajmunka, szénázás, pótkocsizás.) Nézz körül! Ha a szerelő barátod megbízható, akkor pici esztétikai problémás traktort ugyanolyan állagút, (Lehet még jobbat) veszel fele áron. A maradék pénzből veszel tárcsát, ekét, vetőgépet. Aratás gondolom megoldott valakivel? Apropo. Egyéb gépek amiket érdemes venni: Jumz, Fortschritt. Ezek mind keleti gépek. Alkatrész van hozzájuk dögivel, viszonylag olcsón. A Dutra az hazai. Azért nem ajánlom, mert 1975 óta nem gyártanak hozzá egy csomó alkatrészt (Mivel beszüntették a gyártását) Nyugati gépek drágák, alkatrészek úgyszintén... (De szerintem ezzel tisztában vagy) De egyet jegyezz meg. MTZ-vel jól földet művelni nehezen lehet vagy csak hosszú tapasztalatok útján. Idővel szerezz be egy 160 Le-s Zetor Crystalt (ZTS) 16045,16145, 16245. Ez már 160 Le-s gép. A zetorokhoz drága az alkatrész. De viszont nem romlik úgy... Ma már sajnos hígított alkatrészű rossz lóerő leadású traktorokat gyártanak...
2013. aug. 11. 21:37
 25/26 anonim ***** válasza:

" Első hajtásos MTZ-t veszel

annak az elejét szétkúrja a folyamatos

erőlködés. Nem érdemes..."

Azért ha az olaj van nézve a derékszögekben középhídban akkor nem szabadna neki 16 hekin sz.rrámennie sûrûn!

Aztán meg ha kellene az eleje akkor szívja a falloszt, ráadásul a segédhajtás is fél traktort jelent.

Elvégre meg nem muszáj azt bekapcsolni ha nem kell, sõt vesz rá szabadonfutós kardánt, aztán szétkapcsolhatja teljesen, hogy ne hajtson vissza. :)

Ha lazább szerkezetû földjei vannak véletlen akkor meg szerintem õrültség mezítlábas traktort venni!

2013. aug. 11. 22:16
 26/26 szily97 válasza:

mtz 80 szerintem elég,esetleg a 4x4 hab a tortán

az 50es mtz meg 700ért drága,én most próbálok venni,úgynézki 450ért jó állapotút,úgyhogy keress többet a piacon,de szerintem tényleg 82es elég,ha meg lapos a terület,akkor 80 is elég,a t150k az 50 hektár meg az fölött használható ki jól,a k701 az meg még több földön,és nagyon sokat fogyasztanak

2013. dec. 4. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!