Milyen traktort vegyek?
Sziasztok! Örököltem egy 16 hektáros tanyát, és úgy gondoltam ki fogok oda költözni, vasút mellet van, így nem gond a munkába járás.
A leendő feleségemmel össze fogunk házasodni, melyiket válasszam egy esküvő, vagy egy traktor?
És milyen traktort vegyek?
Több helyen olvastam ezeket itt az oldalon is, sokak ajánlották ezeket a gépeket:
MTZ 50 megnéztünk szerelővel egy ilyet, és azt mondta nagyon megéri megvenni 1976-os évjáratú 700.000 Ft, ér eladó. 50 Le
MTZ 52 50Le
MTZ 80 Szintén kivizsgált gép 900.000 Ft 80 Le
MTZ 82 Nagyon jó állapotó 1.300.000 Ft 80 Le
Ezek a típus MTZ-ék van minden tanyasinak otthon, a környékemen.
Hát esetleg, akarok egy nagy gépet:
T150 2.000.000 de van 1.500.000 ért is. Jó állapotú, műszakis. 150 Le
K701 5.000.000 Ft, műszakis, kiváló állapotú 300 Le
Ezek a gépek mind jó állapotúak műszakisak ,szerelővel voltunk ézni őket, így nem verhetnek át minket annyira.
Autó már megoldva ,egy Lada 1500-as, 200 ezer Ft ért.
Tapasztalatok is jöhetnek velük kapcsolatban, Pl .: drágák hozzájuk az alkatrész?
esküvő vagy traktor?természetesen az utóbbi.
az MTZ is alkalmas a növénytermesztéssel kapcsolatos talajmunkák elvégzésére szántás-vetés(...) fűkaszálás rensodrózás bálázás.
CRYSTAL-on nem gondolkoztál?4 fejes ekével felszánt 4 hektár földet 20 liter gázolajjal.asszem az MTZ csak 2 fejes ekét bír el.
még a mai napig sok szempontból a K 701-es a király(és nem kerül több tízmillióba),viszont egy "csöppet" többet fogyaszt: [link]
szántóvető rögtön lecsapott:::))))
ezt neked tették fel bátyja:)
ehhez én sajnos hülye vagyok..
Én sem vagyok nagy traktorzseni, de az mtz 50 nem hajtja az elejét. Ha már befektetsz akkor egyértelműen összkerekeset vegyél.
És hacsak nem abban állapodtatok meg a menyasszonyoddal hogy csak az esküvő után adja oda magát neked, akkor egyértelműen traktort kell venni.☺
Vegyél 82-es MTZ-t. Az már elöl is hajt, és mégiscsak 80 Lóerő. Ez jó lesz mindenre. Szántani, vetni, tárcsázni, pótkocsit húzni... mindenre jó. Az 50-es kevesebb fejjel tudna csak szántani, tehát lassabb a meló, de az üzemanyagot viszont fogyasztja.
Esetleg vegyél UE-28-as Dutrát. A súlyelosztása nagyon jó, hiába csak 28 lóerő, a 82-es MTZ-t elhúzza, nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=XHKQEhYBaMY
E mellett jóval kevesebbet fogyaszt mint az MTZ. Egy nagy hátránya van, az pedig a lassúság. Pótkocsi húzásra alkalmatlan, mert a végsebessége 20 km/h.
Nagy gépet nem vennék ilyen kevés földre, mert felesleges. Ha veszel még hozzá annyit hogy kelleni fog egy nagy gép is akkor én a Rába 250-et javaslom. Ha kevés az ereje, vagy megdöglik a motor akkor rakjatok bele ti is egy John Deere motort. Mostanában az a menő.
5-ös vagyok.
Igazad van, ha nem egyben van a föld, akkor kisebb traktor kell. De ha egyben van, akkor jobb minél nagyobbat venni.
Egyébként az 50-es MTZ is birja a háromfejes ekét, de azért a 80-as alkalmasabb erre, és előny a 4x4.
Tudom én is,nem ez volt a kérdés, írtam azt a kérdésben ,hogy közel a vasútállomás így nem gond a munkába járás, a fizetésünk összesen 250 ezer Ft egy hónapra. A földből meg lesz kb évi 500 ezer Ft haszon.
Így ez jó lesz fizetéskiegészítésként.
A faluban legtöbben azt mondták ,hogy itt a legnagyobb gazdának is MTZ 82-ese van az is vagy 20 éves.
Én ezért gondolok ennél a traktornál is kétszer erősebbet venni a T150-est, vagy négyszer erősebbet a K701-est.
A faluban azt mondták ha mindenképpen nagyot akarok, akkor vegyek T150-est, mert az még a nagyobb helyeken van, és több van az országban, több alkatrész.
T150-est vagy K701-est a jobban bevált?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!