Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen traktort vegyek?

Milyen traktort vegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Örököltem egy 16 hektáros tanyát, és úgy gondoltam ki fogok oda költözni, vasút mellet van, így nem gond a munkába járás.

A leendő feleségemmel össze fogunk házasodni, melyiket válasszam egy esküvő, vagy egy traktor?

És milyen traktort vegyek?

Több helyen olvastam ezeket itt az oldalon is, sokak ajánlották ezeket a gépeket:

MTZ 50 megnéztünk szerelővel egy ilyet, és azt mondta nagyon megéri megvenni 1976-os évjáratú 700.000 Ft, ér eladó. 50 Le

MTZ 52 50Le

MTZ 80 Szintén kivizsgált gép 900.000 Ft 80 Le

MTZ 82 Nagyon jó állapotó 1.300.000 Ft 80 Le

Ezek a típus MTZ-ék van minden tanyasinak otthon, a környékemen.

Hát esetleg, akarok egy nagy gépet:

T150 2.000.000 de van 1.500.000 ért is. Jó állapotú, műszakis. 150 Le

K701 5.000.000 Ft, műszakis, kiváló állapotú 300 Le

Ezek a gépek mind jó állapotúak műszakisak ,szerelővel voltunk ézni őket, így nem verhetnek át minket annyira.

Autó már megoldva ,egy Lada 1500-as, 200 ezer Ft ért.

Tapasztalatok is jöhetnek velük kapcsolatban, Pl .: drágák hozzájuk az alkatrész?

2013. márc. 22. 13:56
1 2 3
 1/26 szántóvető ***** válasza:
69%

esküvő vagy traktor?természetesen az utóbbi.

az MTZ is alkalmas a növénytermesztéssel kapcsolatos talajmunkák elvégzésére szántás-vetés(...) fűkaszálás rensodrózás bálázás.

CRYSTAL-on nem gondolkoztál?4 fejes ekével felszánt 4 hektár földet 20 liter gázolajjal.asszem az MTZ csak 2 fejes ekét bír el.

még a mai napig sok szempontból a K 701-es a király(és nem kerül több tízmillióba),viszont egy "csöppet" többet fogyaszt: [link]

2013. márc. 22. 14:25
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

szántóvető rögtön lecsapott:::))))

ezt neked tették fel bátyja:)

ehhez én sajnos hülye vagyok..

2013. márc. 22. 14:27
 3/26 anonim ***** válasza:
82-es mtz egyértelmű 16 hektárhoz még ez is sok de ha még veszel hozzá földet akkor megéri befektetni egy traktorba
2013. márc. 22. 15:34
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok nagy traktorzseni, de az mtz 50 nem hajtja az elejét. Ha már befektetsz akkor egyértelműen összkerekeset vegyél.

És hacsak nem abban állapodtatok meg a menyasszonyoddal hogy csak az esküvő után adja oda magát neked, akkor egyértelműen traktort kell venni.☺

2013. márc. 22. 15:35
 5/26 anonim ***** válasza:
Nem árt szerintem ekkora földhöz minél nagyobb traktort venni, hogy hamarabb haladj a munkával. Vedd meg a traktort, mert egy év után kihozza az árát, és utána jöhet a lagzi :D
2013. márc. 22. 17:45
 6/26 anonim ***** válasza:

Vegyél 82-es MTZ-t. Az már elöl is hajt, és mégiscsak 80 Lóerő. Ez jó lesz mindenre. Szántani, vetni, tárcsázni, pótkocsit húzni... mindenre jó. Az 50-es kevesebb fejjel tudna csak szántani, tehát lassabb a meló, de az üzemanyagot viszont fogyasztja.

Esetleg vegyél UE-28-as Dutrát. A súlyelosztása nagyon jó, hiába csak 28 lóerő, a 82-es MTZ-t elhúzza, nézd meg: http://www.youtube.com/watch?v=XHKQEhYBaMY

E mellett jóval kevesebbet fogyaszt mint az MTZ. Egy nagy hátránya van, az pedig a lassúság. Pótkocsi húzásra alkalmatlan, mert a végsebessége 20 km/h.

Nagy gépet nem vennék ilyen kevés földre, mert felesleges. Ha veszel még hozzá annyit hogy kelleni fog egy nagy gép is akkor én a Rába 250-et javaslom. Ha kevés az ereje, vagy megdöglik a motor akkor rakjatok bele ti is egy John Deere motort. Mostanában az a menő.

2013. márc. 22. 18:37
 7/26 anonim ***** válasza:
# 5/6 Az nem teljesen igaz hogy minél nagyobb a traktor annál jobb. Ha például az 16 hektár nem egyben van, hanem külön akkor nagyon rossz nagy géppel kis darab földeken dolgozni.
2013. márc. 22. 18:38
 8/26 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Igazad van, ha nem egyben van a föld, akkor kisebb traktor kell. De ha egyben van, akkor jobb minél nagyobbat venni.

Egyébként az 50-es MTZ is birja a háromfejes ekét, de azért a 80-as alkalmasabb erre, és előny a 4x4.

2013. márc. 22. 19:02
 9/26 anonim ***** válasza:
16 hektárból nem fogsz megélni hidd el!
2013. márc. 23. 13:43
 10/26 A kérdező kommentje:

Tudom én is,nem ez volt a kérdés, írtam azt a kérdésben ,hogy közel a vasútállomás így nem gond a munkába járás, a fizetésünk összesen 250 ezer Ft egy hónapra. A földből meg lesz kb évi 500 ezer Ft haszon.

Így ez jó lesz fizetéskiegészítésként.

A faluban legtöbben azt mondták ,hogy itt a legnagyobb gazdának is MTZ 82-ese van az is vagy 20 éves.

Én ezért gondolok ennél a traktornál is kétszer erősebbet venni a T150-est, vagy négyszer erősebbet a K701-est.

A faluban azt mondták ha mindenképpen nagyot akarok, akkor vegyek T150-est, mert az még a nagyobb helyeken van, és több van az országban, több alkatrész.

T150-est vagy K701-est a jobban bevált?

2013. márc. 23. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!