A mostani Daciák mennyire megbízható autók?
Figyelt kérdés
Reklámoznak egy típust 1.6 millió forintért, pl. ez így mennyire megy? Semmilyen különleges igényem nincs, ketten vagyunk a párommal, és mindenképpen egy olcsó, keveset fogyasztó, megbízható, de azért új autóra gondoltunk. Hát szóba került ez is...2009. szept. 15. 22:58
1/14 anonim válasza:
Nagyon jó autó a Dacia. Én úgy hallottam, hogy a jövő évben a forma1-ben is indulnak.
Viccet félretéve nézz utána a www.totalcar.hu népítélet rovatában.
2/14 anonim válasza:
Szia, szerintem ne vegyetek új autót, sokat fogtok bukni rajta. Vegyetek inkább valami 2-3 éveset (akár Dacia-t), csak vigyetek hozzáértőt (márka szerint) és mérjétek körbe, és jól nézzétek meg a tulajt. Ha bármi gond, bosszúság felmerül, és bütykölni kell, még akkor is jobban jöttök ki mintha újat vennétek.
3/14 anonim válasza:
En nem vagyok Dacia-parti. Romaniaban elek, itt aki teheti igyekszik nyugati kocsit venni, meg ha nem is teljesen ujan. Hiaba vette meg a Renault, az ulesek ugyanolyan kenyelmetlenek maradtak, es semmi jo belso design. En nem vennek Daciat.
4/14 anonim válasza:
Gondolom, mint a franciák. Egy rakás ..... Nehezen szerelhető, megbízhatatlan elektronikával. Talán ha újat veszel, akkor még a gari miatt jó, de ha lejár, szabadulj Tőle. Itt úgy is van egy balek, aki 2-3 éveset akar venni. NNa, akkor kell kezdeni rákölteni, az addig ingyenes javításokért meg fizetni kell.... :)
5/14 anonim válasza:
Az egyik kollégám édesapja most verte ki a balhét az egyik márkakereskedésben, mert a Dáciája (1,5 éves, akkor újonnan vásárolta) szanaszét van rohadva húszforintos nagyságú foltokban, pedig a másfél év alatt egy percet sem állt kint, mindig garázsos autó volt. Én biztos nem vennék egy ilyen sz@rt. Ha új, ha használt.
6/14 anonim válasza:
Én is azt javasolnám inkább egy 1-2-3 éves autót jól nézz/nézess meg. Addig új az autó míg kihozod a szalonból, ekkor százezreket esik az ára. A garancia is olyan dolog szerintem hogy a szervizben annak lehúzzák az árát az emberekről. És akkor mondjuk 1,5-ért még van egy jó pár lehetőség válogatni. Hogy a kérdésre is válaszoljak új autóban szinte mindnek jónak kell lenni, de az is kérdés hogy meddig.
7/14 anonim válasza:
Eddig mindíg olyan emberek osztották nekem az észt a 2-3 éves autókról, akik igazából nem vettek autót, csak belepofáztak. Aztán, amikor arra került a sor, mind vett egy újat. Persze nem Dácsiát, hanem normálisat.
4-5 éves korában ugyanakkorát esik az érték, mint 2-3 éves korában. Ez alapján vegyél egy 23 éves kocsit, az jó, olcsó.
8/14 A kérdező kommentje:
Nosza, meg lettem győzve, az új autót tekintetében teljesen igazatok van. A márkát meg nem ismertem eddig, de elég egybehangzó a DON'T része a válaszoknak, tehát az eredmény is egyértelmű. Köszönöm.
2009. szept. 16. 17:28
9/14 anonim válasza:
1,5-2 év után korrozió,meg garancia lejárta után kemény hibák:kapcsolószekrény,elektronika,és persze féltengely-ami nem kopog mint az 1300son hanem hang nélkül kiesik.A biztonságról csak annyit hogy az ECNAP töréstesztjén valamivel erősebb nála egy 97 es Astra Classic
10/14 anonim válasza:
Arra a következtetésre jutottam hogy nagyon gyúlékony autó a Logan.Mármint baleset esetén.Számos balesetet látok a hirekben,és nagyon sok Logan az ütközést követően felgyúl,és nagyon szomorú hogy az elhalálozást nem az ütközés miatti sérülések okozzák,hanem az élve való beleégés.Ha az uatsok nem tudnak kimenekülni,sérült végtag,vagy egyszerűen csak azért mert beszorul minden ajtó,egyszerűen beleégnek.Normálisan nem szabadna begyúljon,mert minden autóban van egy főkapcsoló ami ütésre lezárja az áram és benzin ellátást(a Dacia Novaknál ez kátyúk hatására állította le a motort).Elgondolkodtató hogy milyen biztonságos ez a model,amikor lássuk hogy minimális ütközésnél lángokba borul a jármű.Szerintem a Trabant szintjén áll,dehát azoknál nem volt meglepő mert a tank a motor,ráadásul léghűtéses hengerfej közelében volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!