Kamionoknál (ahogy néhány busznál is pályán) engedélyezhető az, hogy 80 km/h helyett 100-zal haladhasson némely típus - HA az éppen nem húz maga után pótot?
Nyilván ha megfelel azoknak az előírásoknak, melyeknek az a néhány busz is megfelel ÉS 100-as sebességnél soha nem húz maga után nehézpótot.
Vontatmány esetén, illetve, ha nem felel meg az előírásoknak, nem halad gyorsan, maximum 80 km/h-val.
3600kg maximum össztömeg felett már vagy tehergépjármű,vagy busz . Amint írták előttem is biztonságtechnikai szempont alapján szabályozták a maximum sebességet. Gondolom sosem vezettél kamiont,nem tudod milyen amikor megindul valamerre a szerelvény. Van amikor szép teljesítmény megfogni 40km/h-nál,nem hogy mondjuk 100-110km/h-nál! Tudod kedves kérdező az áru is másképp viselkedik,mert nem mindegy ,hogy pl akasztott árut viszel ,vagy mondjuk acél rudakat. Netán valami folyékony de nem veszélyes anyagot... A kamionozás nem abban merül ki ,hogy beleülök és nyomom a gázt. Az árut átveszed,megfelelően rögzíted,kiszállítod ,miközben ügyelsz ,hogy senkiben és semmiben ne ejts kárt,valamint az árut kifogástalan állapotban a vevőhöz eljuttasd.
A szólóban történő sebesség szabályozás is emiatt van mint fentebb írtam. Amerikában mások a szabványok szélesebbek az utak ,nagyobbak a távok . Teljesen más a tehergépjárművek tengelytávolsága is. Olvass utána mielőtt megváltanád a világot.
Én régóta mondogatom, hogy fel kellene emelni 100 - ra a sebességhatárt kamionoknál. Nem azt mondom, hogy ennyivel járjunk, de jó lenne, ha tudná a gép. Ha sietni kell, meg volna a lehetőség. Egyébként, pl. Angliában 60 Mph a határ, 96 km/h, és még nem haltak ki a derék britek. Hiába a korlátozás, lejtőn mi is el tudjuk engedni, én is, néha 110 - ig is kigurítom, jobban felszaladok a következő kaptatóra. Valahogy nem érzem veszélyesnek.
Pót nélkül mi értelme? Alig járunk így. Bár kíváncsi lennék mennyit menne korlátozás nélkül, mert 90 - ig baromira húz a 440 - es Volvo. Jártam 520 - assal is, el nem tudom képzelni, mit művelhet egy 750 - es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!