Kamionoknál (ahogy néhány busznál is pályán) engedélyezhető az, hogy 80 km/h helyett 100-zal haladhasson némely típus - HA az éppen nem húz maga után pótot?
Nyilván ha megfelel azoknak az előírásoknak, melyeknek az a néhány busz is megfelel ÉS 100-as sebességnél soha nem húz maga után nehézpótot.
Vontatmány esetén, illetve, ha nem felel meg az előírásoknak, nem halad gyorsan, maximum 80 km/h-val.
Oszt' miért lenne ez jó?
Gondolom nem közlekedtél még amikor nem volt tiltás a kamionokban és némelyik 130-nál még előzött a pályán...
Első: ha ennyire nem értesz hozzá, miért kommentelsz? Sebaj, a szűk látókör mindenkié.
Második: nem az a fontos, hogy mire jó, az az én dolgom, a kérdés, hogy engedélyezik-e, mint néhány busznál?
Értem, de világosan odaírtam, hogy HA nem húz pótot! Egy vontató önsúlya 7-10 tonna, könnyebb, mint egy üres busz!
Ha épp nem visz semmit, önmaga fut, akkor ne minősüljön már "teherforgalomnak"!
a nyergesvontató a kresz szerint tehergépjárműnek minősül értsd már meg.
a kedvedért nem fogják megváltoztatni a kreszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!