Mit gondoltok a 2006-os Honda cbr 600rr ről?
Jó lenne kezdő motornak? csak mert nekem ez tetszik a legjobban.. nem motoroztam csak pár évet simsonnal.. jogsim még nincs rá, igy leghamarabb is 24-25 évesen vennék ilyet..
érdekelne mennyire megbizható? kényelmes? mennyit fogyaszt? mennyire drágák az alkatrészek hozzá? én 185cm magas és 95kilo vagyok nem szétfolyva... elférnék rajta??
előre is köszönöm a normális válaszokat.
jó lenne-e kezdő motornak? Nem!
Én tíz évig motoroztam zömmel szimókkal, aztán 125ösökkel.. egyszer hoztak egy cbr-t menjek egy kört, mert szeretné tudni a véleményem..
na mentem...rajtam röhögött mindenki...azt mondják még budaörsi autópálya felől is hallották hogy hútzatom...ment mint a szél, de kész életveszély...baromi jó motor, de kimondottan nyugodt, rutinos rókának...nagyon hamar egykerékre áll..
..pedig én hatszázas enduróval igencsak szerettem egykerekezni, de ezen bizony befigyelt a sportszelet...
nem javaslom elsőre...inkább kisebb 125 öst.. na jó, legyen kettőötvenes...
Az, hogy ideális vagy nem ideális nem nagyon lehet megmondani. Átlagos képességű ember el tudja vezetni. Ha helyén van az eszed és nem kétállapotú a csuklód akkor hosszú életet lehet rajta megélni.
Kényelmes? Mihez képest? A kategóriájában szerintem elég jó. Ülj át egy K6os GSXR-re és megtudod 2 óra motorozás után mi a szenvedés istene :D.
Fogyasztás? Ezt most te komolyan gondolod? Egy sportgépnél ez a legutolsó szempont... Barátom szerint 5-6 literrel elgurul, de egy egy ringes napon simán bekajál 11-13 Litert is akár. A sportmotorok nem az "ecotech" életérzésről szólnak, jó ha ezt tisztázzuk az elején. ( Úgy általában a motorozás egy költséges hobbi )
Drágák e az alkatrészek hozzá? Attól függ mi romlik el. Index izzót vehetsz hozzá bármelyik izzó boltban, pár száz forintért, a generátorát meg 150e Ft körül vesztegetik például újonnan. Bontókban olcsóbban kapsz hozzá alkatrészeket.
Megbízható gépek ezek, lefutnak a térképről is akár.
Feltéve ha megadod nekik ami jár.
Jó ha tudod, hogy ezek a motorok 6e km-t futnak el két szerviz között és nem étolaj, halolaj, napolaj adja a kenést. Azt is vedd figyelembe, hogy ebben az "bizniszben" a gumi is kopóárú és egy szett még alsó hangon is kb 60e Ft ( akciósan ). Persze lehet venni használtan gumit, de megmondom őszintén én annyira nem vagyok híve. Vagy használhatsz "eszterláncot" a jó öreg RK és D.I.D. helyett... ...szóval ez a motor nem az a kategória ahol az Olcsó Jánosok motoroznak, ezzel is jó ha tisztában vagy. Persze le lehet menni kutyába, de előbb utóbb ( inkább előbb ) a kopott fékbetét, gumi, elhanyagolt kenés megbosszulja magát. Jobb esetben csak a pénztárcád, rosszabb esetben saját bőrödön tapasztalod meg a gondoskodás hiányát.
Ha a fenti dolgokkal tisztában vagy, akkor nagy baj nem lehet és sok sok balesetmentes kilómétert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!