Milyen motort ajánlanátok?
M-kategória(már AM ként fut) korhatára 14 év, 50ccm és 4kw-ot meg nem haladó motort vezethetsz vele.
A1 kategória korhatára 16 év, 125ccm és 11kw-ig.
Aztán A2, enne ka korhatára 18 év, ccm határ nincs, kw határ 35.
Aztán 24 év az A korlátlannak. Vagy ha van legalább 2 éves A2-es jogsi akkor 21-évesen meg lehet csinálni.
Nem tudom hogy állsz anyagilag, ha nagyon jó akkor most AM, ezzel 1 év gyakorlás aztán 16 évesen megcsinálod az A1-et és veszel hozzá egy motort.
Nem tudom mikor töltöd a 16-ot, de szerintem felesleges most megcsinálnod SMKP-ra.
125-ös motorral meg nemcsak 40-el döcöghetsz(SMKP-val hivatalosan annyi a maximum, önerőből hivatalosan nem is mehetnek többet 45km/h-nál) Meg mehetsz autópályára is, valamint megszerzéstől számítva 2 év múlva utast is vihetsz vele.
Persze azt számold hozzá hogy akármilyen jogsit is csinálsz és motort is veszel jó ha van egy normális motoros felszerelésed is. Amiből mégha a legolcsóbbakat is veszed(kivéve bukót, az a legfontosabb, abból nem szabad nagyon olcsót venni) akkor is 100k körül van. És nem mindegy hogy egy esetleges esésnél csak megütöd magad vagy csontig kopik a bőröd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!