Milyen motorolaj kéne a BMW-mbe?
5W-40-es vagy 10W-40-es kell bele.
Én Castrol Edge 5W-40-et vagy Castrol Magnatec 10W-40 A3/B4-et javasolnék attól függően, hogy mennyire kopott, elhasznált már a blokk.
A váltóba meg a gyári olajat tegyed! MTF LT-2 (75W-80-as).
Ha valaki csak egy kicsit is ért az olajokhoz,személyautóba nem ajánl 15w40est!!!!!!!
Idősebb kocsikba 10w40,valamilyen jobb márka.
vagy ,TOTÁLCAR-MOTOROLAJDOKTOR,hátha tud valami érdekeset.
Az egyik kolegámnak van hasonló BMW-je,délután majd rákérdezek,és holnap reggel meg írom ,hogy milyen olajat használ.
Tessék:
Az ajánlás 5W-40 vagy 10W-40!
Tipikus példája a kérdés, hogy magukat okosnak beállító emberek mennyire rossz irányba tudják vezetni a kérdezőket!
Hát igen, köszi a válaszokat.
A legtobb helyen én is az 5W40-et meg a 10W40-et láttam, de látom itt egyesek ajánlgatják a 15öst is. Az az igazság hogy én kímélni szeretném a vasat, de még úgyis ez csak nyáron lesz aktuális, viszont köszi a segítséget! És a váltóolajra is megköszönöm a tippet, mivel azon a téren nem vagyok annyira otthon, úgyhogy azt majd asszem, valami szakival rakatom be.
Egy BMW-haver,15w40,est önt a motorjába ,aszt mondja,régi kocsiba még elég "nagy" átmérővel csinálták az olajfuratokat.
De ,a 10w40,es szerintem egy univerzális olaj.
Halgass a szivedre,és tégy jót a kocsid motorjával.
Ezt az oil4motor,com-ot meg lehet b.szni, megnéztem mit ír a hasonló korú Opel Asconára (nekem ilyenem volt)
5w-40 ill 10w-40-et, pedig rohadtul nem az kellett bele ezek még vastagabb olajra voltak tervezve, azzal nem ártasz a kocsidnak, ezek már nem képeznek vastag olajsarat a motorban, de nem is olyan hígak mint a 10-es pláne mint az 5w-40, tapasztalatból mondom, hogy főleg ha kicsit már kopott is akkor enni is fogja a vékony olajat, én egy Castrol High Mileage 15w-40-et ajánlok (ez kifejezetten sokat futott idősebb autóknak való) én is azt használtam, meg is hálálta a kis öreg, de te tudod persze, csak nem szeretem amikor valaki kapásból lehurrogja a másikat mert talál a neten valmi idióta oldalt idióta ajánlással és még engem barmoz le, de nem baj ő jobban tudja, holott talán nem is volt még ilyen régi autója, nekem volt...
"Kezdő autós "koromban az első olajcserénél 15w40,est tettem a 3éves Suzukiba és ,láss csodát semmi baja nem lett.
persze a következő évben vissza álltam 10w40 re.
Végkövetkeztetés:öreg autóba:15w40,tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!