Simson hozzáértők figyelem! Kb mennyibe kerül egy henger 60-asra fúrása? A többi lent
Figyelt kérdés
VAs megyei vagyok, szeretném az alap 50-es hengeremet 60-asra felfuratni...
nos ha tudtok jó helyet vas-ba akkor légyszi irj ha nem akkor sincs baj...
nos és hogy működik ez a dolog?mármint a furatás
2009. szept. 13. 19:05
1/8 A kérdező kommentje:
lécci irjatok non fontos lenne
2009. szept. 13. 19:08
2/8 anonim válasza:
Le kell szerelni a hengert, szépen letisztítani, és a túlméretes dugattyúval együtt, amelyet előre beszerzel, beadni szakműhelybe. Ott (általában esztergapadon) felbővítik a hengerpersely furatát a megfelelő méretre (ez a kinagyolási művelet), aztán pedig úgynevezett hónolófejjel hónolják (vagyis készre simítják a felületet). Én Győr-Moson-Sopron megyei vagyok, errefelé úgy nagyjából 4-5000 forint körül mozognak a Simson fúrásának az árai.
3/8 anonim válasza:
50-es hengert nem lehet 60-asra felfúratni.Fúratáskor a henger átmérőt 0,05-0,1 mm-rel bővítik.60-as hengert lehet kapni kb 10000 Ft.A hengerfejet nem kell cserélni,de a motorblokkot esetleg ki kell maratni olyan átmérőre,amibe belemegy a henger szoknyája.
4/8 anonim válasza:
Előző: te a 70-es hengerrel kevered a dolgokat. 70-esre valóban nem lehet fölfúrni az 50-es hengert, de 60-asra igen, és a blokkot sem kell kimaratni hozzá (csak a 70-es hengerhez), pont azért, mert az 50-es és 60-as hengernek ugyanaz a perselye, csak utóbbiban nagyobb a furat
5/8 anonim válasza:
előző:Hallottál már a betétedzésről?Na,nem véletlen,hogy a simson hengerhez,csak 4 féle túlméretes dugattyúátmérőjű dugót gyártanak.Mert csak addig van edzve a henger,ugyanis a szén,csak pár mm-t tud bediffundálni az acélba.Ha ezt kifúrod,olyan puha lesz a hengered,hogy pár 100 km után elkopna.Az igaz lehet,hogy a60-as hengernek nem kell maratni a blokkot,de azt hiszem feltételes módban írtam.Bocs.De 50-es hengert akkor sem érdemes felfúrni 60-asra,mert kifúrod belőle az edzett részt.
6/8 anonim válasza:
Előző vagyok:Tévedtem 0,25mm-es lépcsőnként fúrnak,de csak 4szer.
7/8 anonim válasza:
A boltban kapható 60as henger gyakorlatilag egy 60asra felfúrt 50es henger.
Ha a hengerpersely vastagsága azonos lenne a két hengernél akkor a blokkot fel kéne maratni. Mivel a 60as hengerpersely és az 50es hengerpersely külső átmérője egyforma ezért nem kell.
Ha 60as hengert szeretnél akkor csináltass vagy vegyél hozzá 60as hengerfejet mert akkor jobb lesz a kompresszió.
Állítólag 50es hengerfejjel jobban melegszik.
60as hengerfejnél a gyújtást is kell állítani.
8/8 roll9898 válasza:
ne halgass azokra akik azt mondják nem lehet, nekem is 60 ra van fúratva most már 1,5 éve nekem 6500ft volt, persely ugyan akkora, de viszont azt ajánlom ha furatod akkor 60 asnak a 2. túl méretére fúrasd (összesen 4 van) ha 3.ra vagy 4.re furatod akkor ha véletlen törik a gyűrűd vagy csak sokat ment és kopott és csak felületes fúratás kell akkor már vékony a persely
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!