Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes még Simson-t venni...

Érdemes még Simson-t venni manapság?

Figyelt kérdés

Úgy értem, nem munkába járni, hanem

- elszöszmötölni unalmas hétvégéken vele,

- megtanulni motorozni, hogy később a könnyített A1-et le tudjam tenni,

- kisebb túrákat megtenni vele (25-30km-es utak),

- és úgy általánosságban motorozgatni, ha úgy alakul.

Igazából azért nézegetem a Simsonokat, mert egy 50-es motorra nem akarok sokat költeni. Vagy mondanátok valami más típust helyette? 80 ezer ft-om lenne rá.

Ja, és még valami: 115kg vagyok, ezt hogy viselné egy Simson? Vagy akármelyik 50-es?

Mennyit fogyasztanak ezek?

2013. márc. 8. 19:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha értesz hozzá akkor megéri. Rengeteg alkatrészt van hozzá így ha nincs ellenedre hogy bepiszkold a kezed akkor megéri. Olyan mint a régi Ikarus... :D Egyébként teljesítményre sztem nem különb mint akármelyik 50-es robogó..
2013. márc. 8. 19:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
egy gyári állapotú simot érdemes lenne megvenni, enyi pénzből már kapsz normál állapotút, 50-es motorokkal meg nem igazán szoktak negy túrákat tenni, de 30km-er biztos beleférne, a súlyod meg nem akadály.
2013. márc. 8. 19:43
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag hobbiként érdemes, kb pont azokra amit te írtál. De mindig lesz mit szerelni rajta, arra készülj fel!
2013. márc. 8. 19:47
 4/13 A kérdező kommentje:

És milyen lenne a fogyasztása alattam? Nem vagyok egy pehelysúlyú. XD

Szerintetek megérné egy rosszabb állapotút is megvenni olcsón, és felújítani használható állapotúra? Mondjuk ilyen 30 ezerért árult darabot megvennék, és lenne 50 ezrem a felújításra. Így legalább tudnám, mi új benne.

2013. márc. 8. 20:03
 5/13 anonim ***** válasza:
75%

Fogyasztás nem túl jó, de nehéz megbecsülni hogy konkértan mennyi. olyan 2-3 literre számíts.Akkoriban ez még nemigen számított sokat.

Teljesítménye azért alul marad egy hasonló árfekvésű , motorikusan jó állapotú olaszhoz képest.

Alkatrész van dögivel és olcsó is , viszont már teljesen eltűntek a gyári és a jó minőségű utángyártott termékek.Nagyrészt kínai cuccok vannak még hozzá.Én nagyon szerettem a szimókat , de szinte minden szempotból ideálisabb egy jó piaggio vagy más piaggio motorral szerelt olasz robogó , pláne a japán típusok.

2013. márc. 8. 20:29
 6/13 A kérdező kommentje:

A 2-3l-es fogyasztás nekem megfelel, csak több ne legyen. :)

Ezek az utángyártott dolgok mennyyre megbízható cuccok? Pl. ha hengert, vagy dugattyút, esetleg csapágyakat, tömítéseket cserél az ember, azért ha nem is annyit, mint az eredetiek, de azért kibírnak jó pár km-ert, ugye?

2013. márc. 8. 20:48
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak olyat ami még aránylag rendben van!
2013. márc. 8. 22:01
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

" 115kg vagyok, ezt hogy viselné egy Simson?"

Régen voltak rendszámos Simsonok, két személlyel vígan elmentek A-ból B-be.

Kölyök koromban (30 éve) gyakran mentünk két személlyel dizsibe, hazafelé meg hárman, néha négyen ültünk rá!

KMB-s úgyse ért utol a Csepel biciklijével...

:D

2013. márc. 8. 23:26
 9/13 anonim válasza:

Nekem is szimóm van és ennyit nyomok én is.Nekem 60-as henger van rajta. vígan elmegy bárhová 60 km/h-s utazóval.Budapesten lakok,nem egy gyors gép,de az egy éves használat alatt még egyszer nem dudáltak rám.

Szerelni mindig van mit,előző tulajok gondozásától függ egyrészt.

Fogyasztása enyémnek kb. 4-4,5,de 4 felömlős és sokszor koptatom a gázkar végét.

2013. márc. 9. 07:15
 10/13 anonim ***** válasza:
34%
Nem éri meg.
2013. márc. 9. 10:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!