Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel fogyaszt többet egy...

Mennyivel fogyaszt többet egy autó, ha lakókocsit húz?

Figyelt kérdés
Van egy Opel Astrám, kb 8L-es fogyasztással, és szeretnék venni egy lakókocsit. Kempingezgetni nyárra, ilyesmi. De riogattak, hogy valami brutálisan megemelkedik a fogyasztásom, ilyen 40-50L-eket iszik, ha húz egy közepes méretű lakókocsit, mert rossz a szélellenálllás vagy mi. Ez igaz lehet? Mennyire reális megemelkednie a fogyasztásnak?

2013. márc. 7. 16:02
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Fú de bonyolult. Ha jól értem a linket, akkor a legnagyobb megengedett vontatott tömeg nem haladhatja meg az autóét, és a kettő együtt max 3500 kg? Mert akkor ezzel nem lenne gond, az autó 1088 kg, így a 700 kg körüli lakókocsi simán jó lenne.

Viszont megnéztem a forgalmit, és van egy olyan rublika, hogy F1 "Együttes tömeg", ez nálam 1665 kg. Lehet, hogy ez a vontatásos maximum? Tehát akkor 1165-1088 = 577 kg lehet max a pótkocsi?

2013. márc. 7. 16:35
 12/34 Robi.88. ***** válasza:
Az ossztomeg sztem igen erre is vonatkozik! ja és az utasokat és a csomagokat is szamold bele ebbe az 500 vhány kiloba....
2013. márc. 7. 16:38
 13/34 anonim ***** válasza:
25%
Arra is figyelj oda hogy 750kg felett E jogsi kell azaz nehézpót
2013. márc. 7. 16:43
 14/34 anonim ***** válasza:
Az együttes tömeg alatt szerintem az össztömeget értik,és nem a vontatmánnyal együtt.
2013. márc. 7. 16:47
 15/34 szántóvető ***** válasza:

1665 Kg-ez az astrára vonatkozó megengedett legnagyobb össztömeg.ehhez jön a lakókocsi amit írtál,ez így teljesen szabályos.

smacilaci,az autópályán előírt legkisebb sebesség sík útra vonatkozik.ah te 20-al mész fölfelé akkor abba nem köthet bele a csendőr.

nem baj az ha nehézpót,amíg nem éri el a vonó jármű saját tömegét addig B-vel vezethető.

fogyasztásnak meg kéne állnia 15 liternél.

2013. márc. 7. 16:51
 16/34 anonim ***** válasza:
Azért egy hosszabb uton eléggé idegesítő,ha nem tudsz haladni.
2013. márc. 7. 16:57
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

smacilaci

Amíg az össztömeg 3500 kg alatt marad addig nem kell E jogsi.

Kérdező:

Egy 700 kg-os lakókocsi biztonságos vontatáshoz egy ~ 1,5 tonnás autó kellene. Egy 1.4-es Astrával nem kéne vontatni, vagy rettentő óvatosan, mert nagyon veszélyes.

A fogyasztás emelkedése nem lenne annyira sok, én is 12-13L-re saccolom. De arra készülj fel, hogy már a 80 is problémás lesz neki, szóval sztrádán szépen 70-el el tudsz vele döcögni.

2013. márc. 7. 17:02
 18/34 anonim ***** válasza:

"nem baj az ha nehézpót,amíg nem éri el a vonó jármű saját tömegét addig B-vel vezethető."

Ha meg meghaladja, akkor nem húzható szgk-val, szóval :P

2013. márc. 7. 17:03
 19/34 A kérdező kommentje:

... bocs, csak rengeteg az infó, próbálom összegezni :)

Tehát az 1665 kg az a kocsira vonatkozik, a pótkocsihoz semmi köze. Arra annyi van, hogy max a kocsi súlya lehet (tehát 1088 kg). B jogsi pedig elég. Mármint jogilag. Persze a valóságban lassan kell menni és nem célszerű túl nehezet választani, mert veszélyes.

Köszönöm!

2013. márc. 7. 17:43
 20/34 anonim ***** válasza:

Beszéltek itt E-s jogsit meg tudom én hogy mit.

Másold be a kocsi forgalmijából az összes 0-ás adatot, és az utánfutó forgalmijából a megengedett legnagyobb össztömeget, de ott nem tudom milyen kóddal megy, aztán akkor leírom hogy mit húzhatsz és mit nem...

De sok jóra ne számíts, egy 1.4-es motorral 90% hogy nincs megengedve a 750 kg.

2013. márc. 7. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!